Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Rezešovej premena z krásky na trosku: Takto sa na nej podpísali mesiace basy!

Rezešová pomaly, ale isto chradne Zobraziť galériu (8)
Rezešová pomaly, ale isto chradne (Zdroj: Topky.sk, profimedia.sk)

BUDAPEŠŤ - Milionárska dedička Eva Varholíková Rezešová sa počas uplynulých mesiacov strávených vo väzbe zmenila na nepoznanie. Z bezstarostnej paničky obklopenej luxusom sa stala živá troska žijúca medzi štyrmi stenami väzenskej cely. Keby utorkové pojednávanie v Budapešti nebolo mesiace vopred avizované, zrejme by len málokto veril, že pred sudkyňou stojí blonďavá dcéra nebohého oceliarského magnáta.

Strhaná tvár, pribúdajúce vrásky a kamenný pohľad. Takýto imidž si košická prominentka držala počas celých štyroch hodín utorňajšieho verejného zasadnutia, kde šiesti svedkovia vypovedali o osudnom dni, kedy na maďarskej diaľnici mala spôsobiť haváriu, pri ktorej zahynuli dva manželské páry. Hoci mohla svedkom klásť otázky, ani raz tak nespravila a jediné slovo, ktoré z jej stŕpnutých úst vyšlo bolo "nie" ako odpoveď na otázku sudkyne, či chce využiť svoje právo vypovedať.

Rezešová prešla šokujúcou zmenou.
Zobraziť galériu (8)
Rezešová prešla šokujúcou zmenou.  (Zdroj: Topky.sk, profimedia.sk)

Keď prvýkrát vstúpila do pojednávacej siene súdu v Budapešti, väčšina z prítomných to, že ide naozaj o košickú milionárku Rezešovú, zistila až na základe kovových pút, ktoré jej zvierali ruky. Za rok od osudnej nehody sa totiž zmenila k nepoznaniu. Čelo jej špatili pribúdajúce vrásky, pod očami jej svietili tmavé kruhy od bezsenných nocí a ľuďom sa doslova strácala pred očami.

Takto vyzerá po mesiacoch strávených v base.
Zobraziť galériu (8)
Takto vyzerá po mesiacoch strávených v base.  (Zdroj: David Duducz)

Putá a značkové rifle

Avšak na rozdiel od dňa, kedy sa v auguste 2012 prvýkrát postavila pred súd, na utorňajšom súde si dala veľmi záležať na oblečení. Zatiaľ čo pred rokom prichádzala pred sudcu v riflovom komplete a obuté mala len takzvané flip-flopy, včera sa nahodila tak, ako sa na známu celebritu patrí. Oblečené mala riflové nohavice značky Dolce & Gabana, bielu polopriesvitnú blúzku s trištvrťovým rukávom a nohy jej zdobili topánky rovnako luxusnej značky. Čo sa účesu týka, tak ako pred rokom, ostala verná vlasom zopnutým do vrkoča. Na vrchu hlavy jej svietili sponky s motívom bielych labutí.

Rezešová pred rokom, keď v putách prvýkrát kráčala pred sudcu.
Zobraziť galériu (8)
Rezešová pred rokom, keď v putách prvýkrát kráčala pred sudcu.  (Zdroj: profimedia.sk)

Mesiace väzby jej zanechali hlboké stopy na duši i zovňajšku, ktoré len tak skoro a ľahko nezmaže. Čaká ju ešte dlhá cesta za konečným rozsudkom a potom roky trápenia či už v base, alebo mimo nej, no s celoživotnými výčitkami.

Megaproces s Rezešovou: Deň prvý

Na dnešnom pojednávaní, ktoré odštartovalo ostro sledovaný megaproces, vypovedalo šesť svedkov, z toho dvaja z nich boli pozostalí po obetiach. Rezešová hneď na začiatku prehlásila, že sa cíti byť nevinná vo všetkých bodoch obžaloby a odmietla vypovedať. Celé štyri hodiny len nemo počúvala slová tlmočníka, ktorý jej prekladal výpovede svedkov a vzdala sa aj práva položiť im otázky.

Ako prvý sa pred skúsenú sudkyňu Ágnes Fülöp postavil svedok Jozef Sebak, kamionista, ktorého mala Rezešová pred tragickou nehodou obiehať. Spomínal si, ako sa okolo neho rútilo vo vzduchu sa točiace BMW a keď zastal, uvidel aj horiaci fiat. Z neho vyliezla horiaca žena, kričala od bolesti a smerovala k nemu. Fľašu vodky vedľa prevráteného BMW nevidel.

Ďalším svedkom bol spolujazdec kamionistu Lajos Tornyi, ktorý ako prvý volal záchranku a políciu. Podľa neho Rezešová vyzerala byť po nehode bez zranení a alkohol z nej necítil. Nevidel ani spomínanú fľašu vodky. Ako tretí vypovedal dopravný policajt, ktorý bol na mieste nehody medzi prvými. Tvrdil, že z Rezešovej bolo cítiť alkohol a nafúkala až na druhý pokus. Hneď po nehode vraj policajtovi tvrdila, že pred zrážkou zaspala za volantom.

Spolujazdec kamionistu Lajos Tornyi
Zobraziť galériu (8)
Spolujazdec kamionistu Lajos Tornyi  (Zdroj: David Duducz)

Dopravný policajt
Zobraziť galériu (8)
Dopravný policajt  (Zdroj: David Duducz)

Štvrtým svedkom bol ďalší vodič kamiónu, ktorý išiel v čase nehody okolo. Keď prišiel namiesto, videl vraj pri BMW kľačať človeka, zrejme muža. Rezešovej auto nevidel z bezprostrednej blízkosti, no nezdalo sa mu, že by fiat ohrozovala.

Druhý kamionista
Zobraziť galériu (8)
Druhý kamionista  (Zdroj: David Duducz)

Krátko pred 12:45 sa postavila pred sudkyňu dcéra manželov Medveczkých, ktorí zahynuli pri nehode. Podľa nej bol jej otec György pozorný vodič, ktorý vždy dodržoval predpisy. "Predtým mal len trabanta a Daciu, mal radosť, že si konečne kúpil poriadne auto," povedala. Rodičov po správe o tragickej nehode išla hľadať do nemocnice. "Povedali mi, že jediný, koho priviezli, bola opitá žena," spomína si. Posledný vypovedal syn druhého zosnulého manželského páru Vargovcov, Sándor, no súdu toho veľa nepovedal. Ďalší termín pojednávania bol vytýčený na štvrtok 29. augusta.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu