Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Súd bude vypočúvať Rezešovej bývalého ohľadom jej problémov s alkoholom

Rezešová na súde
Rezešová na súde (Zdroj: David Duducz)

BUDAPEŠŤ - Súd pre okolie Budapešti v rámci pojednávania kauzy Slovenky Evy Varholíkovej-Rezešovej, ktorá je obvinená zo spôsobenia vlaňajšej dopravnej nehody so štyrmi obeťami na životoch, vypočuje v piatok 13. septembra bývalého partnera obvinenej Erika Fischera. Uviedol to maďarský denník Blikk po dnešnom piatom dni súdneho pojednávania.

Nemenovaný zdroj z prostredia súdu denníku povedal, že cieľom výsluchu svedka je zistiť, či Eva V. mala predtým problémy s alkoholom. Súd podľa zdroja použije právne prostriedky na to, aby muža, ktorý už bol predvolaný na predchádzajúce pojednávanie a nedostavil sa, prinútil k výpovedi.

Fischer v dňoch po nehode vypovedal, že pred haváriou sa vážne pohádal s Evou V. pre spoločné dieťaťa, pričom žena bola už vtedy pod vplyvom alkoholu.

Súd dnes vypočul súdnych znalcov z odboru lekárstva, ktorí diskutovali o možnom psychickom vplyve alkoholu na obvinenú a na odbúravanie alkoholu v jej organizme, pretože stále nie je jednoznačné jasné, nakoľko bola za volantom opitá, konštatoval Blikk.

Obvinená od úvodu súdneho procesu, ktorý sa začal 27. augusta, odmieta vypovedať a tvrdí, že je nevinná. Slovenka, ktorá je v Maďarsku od 23. augusta 2012 vo vyšetrovacej väzbe, mala podľa výsledkov vyšetrovania v krvi v čase nehody 1,5 promile alkoholu. Súd jej viackrát predĺžil vyšetrovaciu väzbu a odmietol návrh jej obhajcu na prepustenie na kauciu a domáce väzenie.

Maďarská polícia ukončila vyšetrovanie vo februári. Okresná prokuratúra pre okolie Budína vzniesla 17. mája obvinenie z trestného činu spôsobenia dopravnej nehody pod vplyvom alkoholu s následkom smrti viacerých osôb a z trestného činu ohrozenia cestnej premávky.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu