Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Zúrivý pes roztrhal jorkšíra priviazaného o kočík: Dieťa zachránili okoloidúci!

Bony bol členom rodiny, kamarátom i terapeutom
Bony bol členom rodiny, kamarátom i terapeutom (Zdroj: Trnavský hlas)

TRNAVA - Útokov pribúda a rodičia zúria. Obyvateľom Modranky sa nedávno naskytol otrasný pohľad na zúbožené telíčko jorkšírskeho teriéra roztrhaného cudzím psom. Krvavý incident sa navyše udial pred očami len 11-ročného ťažko postihnutého chlapca, o ktorého kočík bol napadnutý psík uviazaný.

Postihnutý 11-ročný Aďko z trnavskej mestskej časti Modranka prišiel pred dvoma týždňami o svojho najlepšieho kamaráta a zároveň fyzioterapeuta, jorkšíra Bonyho. O život ho pripravil cudzí pes, ktorý štvornohého miláčika roztrhal priamo pred jeho očami. Chlapec so psíkom vyrastal od malička a stal sa aj jeho akýmsi terapeutom. Nedávny zážitok ho aj preto veľmi zasiahol.

Všetko sa udialo za bieleho dňa pred jednou z miestnych reštaurácií. Mama kočík s postihnutým Aďkom nechala pri vstupe a priviazala oň psíka Bonyho, aby mohla ísť dnu zaplatiť účet za rodinnú oslavu. Hoci bola preč len krátku chvíľu, ich miláčika stihol napadnúť voľne pustený pes. "Štvornohého kamaráta nášho syna napadol a roztrhal voľne pustený pes, ktorého majiteľ nechal pohybovať sa bez náhubku,“ povedal pred denník Trnavský hlas otec chlapca Jozef Čapkovič.

Keď sa Aďkova mama vrátila ku kočíku, obaril ju studený pot. Pred jej očami ležal na smrť dotrhaný psík a v kočíku vystrašený Aďko. „Tragédii predišli okoloidúci ľudia, takmer prevrátený kočík so synom odtiahli mimo dosah útočiaceho psa," dodal otec s tým, že ich štvornohého miláčika nezachránila ani rýchla operácia.

Podľa rodičov sa podobných útokov odohráva čoraz viac a voľný pohyb veľkých plemien bez zodpovedného majiteľa by mal byť trestaný. "Koľko tragédií sa musí stať, aby bol vinník potrestaný?“ pýta sa bezradne. Prípadom sa už zaoberá mestská polícia a o tom, kto a či vôbec ponesie vinu, rozhodne ďalšie vyšetrovanie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu