Streda22. máj 2024, meniny má Júlia, Juliána, Rita, zajtra Želmíra

Argentínska doga rozhrýzla Nikolasovi (5) tvár: V Bratislave bojuje o život!

Chlapca vrtuľník previezol do bratislavskej nemocnice
Chlapca vrtuľník previezol do bratislavskej nemocnice (Zdroj: trnava-live.sk,int)

TRNAVA - Bojuje o život! V pondelok popoludní sa na dvore rodinného domu v Malženiciach odohrala krvavá dráma, ktorej obeťou sa stal len 5-ročný Nikolas. Počas hry u susedov naňho zaútočila argentínska doga a zahryzla sa mu do tváre. Chlapčeka doriadila tak, že ho musel ratovať záchranársky vrtuľník. Jeho stav je vážny.

Nikto si nedokáže vysvetliť, ako k tomu mohlo dôjsť. Nikolas sa v pondelok krátko pred 17:00 hral na dvore suseda, ktorý vraj chová tri argentínske dogy, keď ho zrazu jedna z nich napadla. Chlapčekovi zaútočila priamo na hlavu, pričom mu doslova vyhrýzla kus mäsa z tváre a zranila ho aj na chrbte. "Utrpel hryzné rany v oblasti tváre a zadnej časti tela," potvrdil nám hovorca záchranárov Boris Chmel.

Podľa známych sa so psom bežne hrávali aj deti z okolia, údajne bol priateľský a nikdy nikomu neublížil. Domnievajú sa, že ho chlapček musel niečím vyprovokovať, a preto útočil. Hoci sa ho podarilo zo zubov dogy vytrhnúť takmer okamžite, chlapca dohrýzla tak, že musel pri jeho záchrane zasahovať aj vrtuľník. "Po prvotnom ošetrení a zastabilizovaní bol odovzdaný do rúk leteckých záchranárov," dodal Chmel

Chlapca leteckí záchranári Air-Transport Europe previezli do Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou Bratislava v stabilizovanom stave. Informovala Zuzana Turočeková z leteckej záchrannej služby. Nikolasov stav je podľa dostupných informácií veľmi vážny. Prípadom sa už zaoberá aj polícia, ktorá zisťuje za akých okolností k nešťastiu došlo. "V prípade je začaté trestné stíhanie pre ublíženie na zdraví," uviedla trnavská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová.

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu