Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Hanba policajta zo špeciálnej jednotky: Ján za volantom nafúkal 1,5 promile!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: web)

KOŠICE - Doslúžil. Národnou protidrogovou jednotkou, ktorá na východe zametá s dílermi, koncom júla otriasol nevídaný škandál. Jeden z členov, policajt Ján H., si po opijáši v krčme sadol za volant a vyrazil na košické cesty. K svojmu nešťastiu však narazil na kolegov, ktorí sa s ním vôbec nemaznali.

Národná protidrogová jednotka - Východ spadá pod zložku Národnej kriminálnej agentúry policajného prezídia, ktorá sa zaoberá tými najzávažnejšími zločinmi a do jej radov sa nedostane len tak hocikto. Povesť vážených ochrancov zákona im však minulý mesiac poškvrnil jeden z členov Ján H., ktorý po obrovskom prešľape skončil v rukách kolegov.

Košickí policajti dostali koncom júla anonymný tip, že v reštaurácii na Sídlisku KVP sedí muž, ktorý popíja a chystá sa sadnúť za volant. Po previnilca išli na istotu, no ani v zlom sne ich nenapadlo, že budú zatýkať svojho vlastného kolegu. Keď prišli na miesto, Ján sa práve pohol a po 300 metroch ho odstavili.

Kolega nekolega, Jánovi museli dať fúkať a výsledok testu ich poriadne sklamal. „Policajt nafúkal 1,52 promile alkoholu. Polícia ho zadržala na mieste, neutekal a nebol agresívny,“ uviedla pre denník Korzár Lucia Kirinovičová, hovorkyňa Ministerstva vnútra, ktorého inšpekcia sa prípadom zaoberá. Jána odviedli na oddelenie v policajnej cele údajne strávil dva dni.

Keďže policajt sadol za volant opitý, riešili ho v superrýchlom konaní. „V skrátenom konaní dostal 15-mesačný podmienečný trest a musí zaplatiť peňažný trest 1000 eur," dodala Kirinovičová. O tom, či policajt bude po opileckom excese musieť zelenú uniformu zavesiť na klinec, rozhodne Prezídium Policajného zboru, ktoré už malo začať konanie na jeho prepustenie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu