Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Policajt kvôli stávke hodil o zem 7-mesačné dievčatko: Praskla mu lebka!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: profimedia.sk, )

PEKING - Čínske úrady vyšetrujú incident, pri ktorom podnapitý policajt vytrhol otcovi sedemmesačné dojča a hodil ho o zem. Dieťaťu tak spôsobil vážne zranenia. Podľa agentúry AFP o tom včera informovali oficiálne čínske médiá.

Incident sa odohral v centrálnej provincii Che-nan. Podľa denníka Fa-č 'Wan-pao sa policajt, ktorý bol v tej dobe v civile, priblížil k rodičom malého dievčatka pri večernej prechádzke mestom, dotkol sa jeho tváre, potom dojča vzal a hodil ho o zem. Predtým vraj policajt popíjal so svojimi priateľmi. Pritom sa s nimi údajne stavil, že muž, ktorého zbadal, nesie v náručí dieťa zo silikónu a nie živé dojča.

Policajt podľa rovnakého zdroja strávil 15 dní vo väzbe za disciplinárny priestupok. Iný trest ale vraj nedostal. Dievčatko, ktoré utrpelo zlomeniny lebky, je po júlovom incidente naďalej v nemocnici, nie je však v ohrození života.

Správy o prípade vyvolali rozhorčené reakcie na čínskych sociálnych sieťach. To podľa AFP viedlo miestne úrady k uisteniu, že "sa nebudú prizerať žiadnej zhovievavosti". Miestna správa podľa lokálneho výboru čínskej komunistickej strany zriadila tím vyšetrovateľov, ktorý sa má prípadom zaoberať.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu