Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Sankcie za opijáš na policajnom školení: Traja prídu o prácu, 8 potrestajú

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: avena.sk)

BRATISLAVA – Pre škandál budú padať hlavy vysoko postavených funkcionárov! V kauze divokého žúru policajných riaditeľov a ich zástupcov z Úradu hraničnej a cudzineckej polície (ÚHCP), ktorý sa začiatkom novembra odohrával na súkromnej chate v Tatrách, neostane nik nepotrestaný. Okrem troch, ktorí mali „pod čapicou“ najviac, trest neminie aj ďalších 8 previnilcov.

To, že príslušníci polície sa na školení okrem vzdelávania venovali aj iným „záľubám“ odhalila inšpekcia z ministerstva vnútra, ktorá do hotela v Liptovskom Jáne zavítala deň po bujarom večierku. Kontrolóri dali fúkať všetkým 54 a výsledky boli šokujúce. Ako vtedy informovala hovorkyňa ministerstva vnútra Lucia Garajová, u šiestich z nich zistili 0,31 promile a viac alkoholu v dychu, pričom najväčší rekordman nafúkal až 1 promile.

Všetci zamestnanci, medzi ktorými boli aj vysokopostavení policajní funkcionári, boli pritom v službe. Školenie sa totiž považuje za prácu, ktorú majú riadne zaplatenú. Trest na seba preto nenechal dlho čakať. Traja sa so službou na polícii môžu rozlúčiť. U troch príslušníkov Policajného zboru bolo začaté konanie vo veci ich prepustenia zo služobného pomeru príslušníka Policajného zboru, povedala pre Topky hovorkyňa policajného prezídia Denisa Baloghová.

Podľa informácii Tv JOJ mali dvaja z nich pracovať na oddelení cudzineckej polície v Prešove. Jeden pracoval v službách polície už takmer 15 rokov, s dôchodkom sa však bude musieť zrejme rozlúčiť. Druhý mal byť čoskoro povýšený na zástupcu riaditeľa oddelenie. Posledná hlava padne údajne na oddelení cudzineckej polície v Bratislave, o miesto má prísť samotný riaditeľ.

Avšak ani tí, čo v osudný deň kontroly nafúkali „menej“, ako traja spomínaní kolegovia, sa trestu nevyhnú. U ďalších ôsmich príslušníkov Policajného zboru bolo začaté oprávnenými nadriadenými disciplinárne konanie, dodala Baloghová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu