Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Zamotaný prípad bitky v B. Bystrici: Cirkusanti zo známeho Aleša sa mlátili s domácimi!

Majiteľ cirkusu Antonín Aleš (hore) a jeho syn (dole) Zobraziť galériu (4)
Majiteľ cirkusu Antonín Aleš (hore) a jeho syn (dole) (Zdroj: FB)

BANSKÁ BYSTRICA - Z tohoto budete mať v hlave poriadny cirkus. V nedeľu skoro ráno sa v Banskej Bystrici dostali členovia známeho Cirkusu Aleš, ktorý momentálne "stanuje" v meste, do konfliktu so skupinkou miestnych. Cirkusanti tvrdia, že útočili Bystričania, tí si však stoja za tím, že obeťami sa stali oni. Nám sa podarilo získať výpoveď majiteľa Antonína Aleša ako aj informácie od polície, ktoré sa však veľmi rôznia.

Na Slovensku veľmi obľúbený Cirkus Aleš tento rok zakotvil aj v Banskej Bystrici, kde sa v súčasnosti teší veľkej návštevnosti. Nedávne dni však jeho členom strpčil konflikt, pre ktorý na našu krajinu už s takou veľkou láskou spomínať zrejme nebudú. Prinášame vám jeho priebeh z viacerých pohľadov, jednu zhodnú však nečakajte.

Cirkus Aleš sa tento rok usídlil v Banskej Bystrici na ulici Na Troskách.
Zobraziť galériu (4)
Cirkus Aleš sa tento rok usídlil v Banskej Bystrici na ulici Na Troskách.  (Zdroj: FB, Google,)

Verzia cirkusantov

Podľa vyjadrenia majiteľa cirkusu Antonína Aleša v nedeľu skoro ráno vtrhla do ich areálu skupinka miestnych opitých chuligánov vracajúcich sa z diskotéky. "Asi o 4:00 búchali na karavan, z ktorého vytiahli môjho syna a dostal buchnáty," povedal pre Topky. Antonín junior sa podľa neho nebránil a Banskobystričanom údery nevracal.

V tomto areáli podľa Antonína Aleša napadli jeho syna.
Zobraziť galériu (4)
V tomto areáli podľa Antonína Aleša napadli jeho syna.  (Zdroj: FB, Google,)

Podľa Aleša boli útočníci agresívni a cirkusanti po ich rannej "návšteve" ostali v šoku. "Je to nepríjemný zážitok. Občas sa nejaký ten konflikt stane, no nikdy to nezašlo až tak ďaleko," dodal. To, že by členovia cirkusu napádali miestnych, majiteľ zaryto popiera a trestné oznámenie, ktoré mali údajne napadnutí Banskobystričania podať na polícii, mu tlak nedvíha. "Viem o tom, majú na to plné právo. Polícia je tu na to, aby to prešetrila," uzavrel.

Verzia polície

Na základe informácií od polície sa konflikt odohral o 45 minút skôr ako tvrdí, majiteľ cirkusu. "O 3:15 na Kuzmányho ulici pri bufete s občerstvením mali siedmi páchatelia napadnúť troch ľudí," povedala nám banskobystrická policajná hovorkyňa Petra Vašková. Konflikt sa teda neodohrával v areáli cirkusu Aleš, ale asi 20-30 metrov od neho.

Ako ďalej informovala polícia, páchatelia (cirkusanti, pozn. red.) trom Banskobystričanom zničili mobilný telefón a jednému z nich spôsobili zranenia, pre ktoré ostal na 20 dní práceneschopný. "Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre prečin výtržníctva, ublíženia na zdraví a poškodzovania cudzej veci," dodala Vašková. Polícia prípad naďalej vyšetruje a má už aj okruh podozrivých, zatiaľ však nikto konkrétny obvinený nebol.

Verzia záchranárov

Ako sme sa dozvedeli od záchranárov, po nočnom konflikte v Banskej Bystrici ošetrovali jedného mladíka. "Muž ročník 1991 s úrazom hlavy bol ošetrený na mieste," uviedol pre Topky Boris Chmel a dodal, že zasahovali o 3:58 na Štadlerovom nábreží. Podľa našich informácií by malo ísť o Michala (22), jedného z Banskobystričanov, ktorí na cirkusantov podali trestné oznámenie. Hoci nesedí čas ani miesto, Štadlerovo nábrežie je len pár krokov od Kuzmányho ulice, kde podľa polície mala vypuknúť bitka.

Miesta, na ktorých malo dôjsť k bitke.
Zobraziť galériu (4)
Miesta, na ktorých malo dôjsť k bitke.  (Zdroj: FB, Google,)

Z konfliktu medzi miestnymi a akrobatmi je teda poriadny "cirkus". Ak si to zosumarizujeme, majiteľ cirkusu hovorí o skupinke niekoľkých mužov a žien a jednom napadnutom v areáli Cirkusu Aleš. Polícia čerpajúca aj z výpovedí Banskobystričanov zas o troch napadnutých Banskobystričanoch a siedmich útočníkoch pri bufete niekoľko metrov vzdialenom od cirkusu. Záchranári spomínajú jedného zraneného, tiež mimo areálu rozložených stanov. O tom, kto má v zamotanom prípade naozaj pravdu, si tak budete musieť urobiť názor sami.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu