Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Spoveď obete brutálneho útoku cirkusantov z Aleša v Bystrici: Nadávali mi do ku*iev!

Michal po útoku cirkusantov skončil na chirurgii Zobraziť galériu (7)
Michal po útoku cirkusantov skončil na chirurgii (Zdroj: Tip čitateľa)

BANSKÁ BYSTRICA – Všetko bolo inak! V stredu sme vás informovali o konflikte, ktorý minulý týždeň v Banskej Bystrici vypukol medzi členmi známeho Cirkusu Aleš a skupinkou troch miestnych, na čo zareagovala jedna z napadnutých Banskobystričanov a vyrozprávala nám celý priebeh osudného rána. Tvrdí, že majiteľ cirkusu Antonín Aleš si brutálny útok na jeho syna vymyslel a doložila aj fotografie zranení, ktoré im cirkusanti pri bezhlavej bitke spôsobili.

Potom, čo verziu cirkusantov o bitke v Bystrici vyvrátila polícia, sa objavili ďalšie dôkazy, ktoré svedčia o tom, že nedeľné ráno prebiehalo úplne inak, ako členovia cirkusu opisujú. Prezradila nám ich Johana, jedna z obetí brutálneho útoku cirkusantov. Podľa nej majiteľ cirkusu nehorázne klame a historku o napadnutí jeho syna si celú vymyslel.

Prvý konflitk pri bufete

Johana v nedeľu o 3:00 končila v práci v jednom z banskobystrických barov, kam ju prišiel čakať jej priateľ Michal s kamarátom. Keďže jej po celodennej službe vyhladlo, rozhodli sa ísť najesť do rýchleho občerstvenia na Štádlerovom nábreží, kde došlo k prvému konfliktu s cirkusantmi. Keď sa všetci traja postavili do radu na jedlo, žena z 5-člennej skupinky pred nimi z ničoho nič vybehla na Johanu. „Čo na mňa pozeráš, ty ku*va?!“ zakričala po česky.

Urážky agresívnej ženy sa stupňovali a Johanin priateľ ju preto chytil za ruky, aby s tým prestala. V tej chvíli sa do konfliktu zapojili aj ostatní z partie cirkusantov a začali sa s Michalom a jeho kamarátom naťahovať. Prvý spor ostal bez zranení. „Nič vážne sa nestalo a nikto neprišiel k úrazu, len si roztrhli tričká a priateľovi roztrhli žabky,“ opisuje Johana, ktorá medzitým zavolala na políciu. Keď sa to dozvedeli cirkusanti, dali sa na útek.

Druhý konflikt pred Cirkusom Aleš

Bitka sa odohrávala pred plotom tohto stanu.
Zobraziť galériu (7)
Bitka sa odohrávala pred plotom tohto stanu.  (Zdroj: FB, Google,)

Banskobystričanov po nepríjemnom zážitku chuť do jedla prešla a tak sa krátko pred 4:00 vybrali domov. Ani v tom najhoršom sne by ich nenapadlo, že malá ruvačka pred bufetom bola len začiatkom niečoho oveľa horšieho. „Mysleli sme, že už je po všetkom,“ spomína si Johana. Keď však prechádzali po prechode prechodcov neďaleko miesta, kde sídli Cirkus Aleš, spoza plota na nich znova vybehla tá istá žena. „Začala mi opäť nadávať a išla smerom ku mne. Vtedy som už aj ja zareagovala a začala som po nej kričať naspäť, že čo si to dovoľuje,“ opisuje a dodáva, že policajná hliadka, ktorú volala ešte pred bufetom, sa stále neukázala.

Keď krik žien začuli muži z cirkusu, vybehli asi šiesti spoza plota a rozbehli sa ku skupinke Banskobystričanov. „Opäť na nás zaútočili, išli na nás traja, jeden z nich bol Čech, ktorý bol aj pri bufete. Mňa zdrapila pod krk tá blondína a začala ma päsťou udierať do pravej strany hlavy, trafila mi čelo, lícnu kosť a líce sa mi zvnútra rozbilo o zuby,“ vysvetľuje Johana, ktorá nemala šancu sa ubrániť. Zatiaľ čo ona zmeravená od strachu čakala na pomoc, traja chlapi mlátili Michala. „Jeden z nich ho stiahol na zem a potom do neho kopali a niekoľkokrát mu kopli do úst,“ opisuje.  

Johane agresívna žena doudierala tvár.
Zobraziť galériu (7)
Johane agresívna žena doudierala tvár.  (Zdroj: Tip čitateľa)

O chvíľu už na miesto prichádzali policajné hliadky. Keď ich cirkusanti zbadali, preskočili plot a rozutekali sa do maringotiek. Michalov kamarát sa medzitým vytratil a vrátil sa až po príchode policajtov s tým, že volal 112-ku. Muži zákona dobitých Banskobystričanov vypočuli a zavolali im záchranku. Medzičasom sa objavili aj cirkusanti. „Za plotom už boli aj ostatní zamestnanci a tí nám nadávali, že vymýšľame a že klameme,“ hovorí Johana.

Aleš chcel dobitým domácim zaplatiť

Jeden z policajtov mal potom povedať Michalovmu kamarátovi, nech sa skúsia s cirkusantmi dohodnúť na finančnej náprave. Pri bitke totiž rozmlátili aj Johanin telefón. „Náš kamarát sa teda rozprával s pánom Alešom, povedal mu sumu 300 eur a zrazu bol ochotný sa dohodnúť. Na mieste sa však nič nevyriešilo,“ vysvetľuje. O chvíľu bola na mieste aj sanitka, ktorá Michalovi ošetrila krvácajúce koleno, no rozbitú peru nie. To Banskobystričanov rozhorčilo. „Spodnú peru mal veľmi opuchnutú, ako keby mal namiesto nej krvavú špekačku, dva zuby mal vrazené dnu. Sanitár mu neošetril peru s tým, že nie je zubár a ak mu nie je na zvracanie, nemusí ho hospitalizovať,“ zlostí sa Johana.

Takto vyzerala Michalova pera deň po útoku.
Zobraziť galériu (7)
Takto vyzerala Michalova pera deň po útoku.  (Zdroj: Tip čitateľa)

Johanine zranenia vraj označili ako povrchové a neošetrili ju. Policajti ich odviezli na stanicu, odkiaľ ich poslali na pohotovosť po ambulantné správy. „Michal absolvoval RTG, CT a neurologické vyšetrenie. Ja som tiež absolvovala RTG a CT,“ dodáva s tým, že správy odniesli späť na políciu, kde im mali poradiť, aby na cirkusantov zatlačil a pýtali náhradu škody. Niekoľkokrát sa o to aj pokúšali, no bezúspešne.

Zubárka ostala zhrozená

Johana s priateľom sa deň po útoku vybrali k zubárke, ktorú pobúrilo rozhodnutie záchranárov neošetriť Michalovi peru. „Pera sa medzitým zapálila a zahnisala a hrozila infekcia. Dva predné zuby zreponovala, ten pohľad nebol ani trošku príjemný,“ opisuje. Keďže chirurg odporučil Michalovi oba zuby vytrhnúť a nahradiť implantátmi, rozhodli sa od cirkusantov vypýtať vyššiu náhradu. Tí im však boli ochotní dať len časť a zvyšok vraj nemali ako uhradiť.

Michal zrejme po útoku cirkusantov príde o dva zuby.
Zobraziť galériu (7)
Michal zrejme po útoku cirkusantov príde o dva zuby.  (Zdroj: Tip čitateľa)

Banskobystričanom tak neostávalo nič iné, len sa vrátiť späť na políciu, kde podali trestné oznámenie. "Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre prečin výtržníctva, ublíženia na zdraví a poškodzovania cudzej veci," uviedla banskobystrická policajná hovorkyňa Petra Vašková. I keď sa mladému páru náhradu vybojovať nepodarilo, nevzdávajú sa. „Nevzdáme sa a už len z toho dôvodu, že nás brutálne napadli a taktiež pre spôsob, akým polícia jedná a postupuje,“ uzatvára Johana.

Podľa Aleša útočili domáci

O vyjadrenie k celému konfliktu sme požiadali aj majiteľa cirkusu Antonína Aleša. Ten bitku v skoré nedeľné ráno opísal po svojom. Vraj k nim do areálu vtrhli opití chuligáni a vyvádzali. "Asi o 4:00 búchali na karavan, z ktorého vytiahli môjho syna a dostal buchnáty," povedal pre Topky. Alešova verzia sa však úplne vylučuje ako s policajnou, tak aj s výpoveďou Banskobystričanov.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu