Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Čudesné pátranie po aute podozrivého z vraždy: Policajti ho mali pod nosom!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: polícia)

ZUBEREC - Polícia pri pátraní po Milanovi Ďurišovi (36), podozrivom z vraždy dvoch Bratislavčanov v ubytovni v Zuberci, robí jeden podivný krok za druhým. Najprv streľba na auto plné študentov, ktoré v minulosti síce patrilo Ďurišovi, no už dávno zmenilo majiteľa, a potom "prekvapivý" koniec pátrania po hľadanej Toyote so značkou SC111CB. Informácie priniesol denník Plus jeden deň.

Údaje o hľadanej Toyote Land Cruise so značkou SC111CB pred dvoma týždňami obleteli média. Polícia po ňom pátrala v súvislosti s dvojnásobnou vraždou na Orave, ktorej obeťami sa stal pár Bratislavčanov. O pomoc vtedy žiadala aj verejnosť. "Polícia žiada občanov o pomoc pri pátraní po 36 ročnom Milanovi Ďurišovi z Bratislavy, ktorý by sa mal pohybovať na motorovom vozidle Toyota Land Cruiser, EČV SC111CB striebornej farby. Nie je vylúčené, že muž je ozbrojený," informovala vtedy žilinská policajná hovorkyňa Jana Balogová.

Auto policajti intenzívne hľadali a pritom ho mali celý čas rovno pod nosom. Počas domovej prehliadky, ktorá sa u podozrivého Ďuriša konala až štyri dni po vražde, ho našli zaparkované garáži. Dunajskú ulicu v Tomášove, kde vlastní tri domy, vtedy hermeticky uzavreli a prehľadávali ich kukláči, kriminalisti, technici aj ďalšie zložky. V aute mali nájsť stopy krvi, no zbraň, ktorou zastrelili dvoch Bratislavčanov, nenašli.

Prečo polícia domovú prehliadku u podozrivého vykonávala až štyri dni po vražde, ostáva záhadou. K prípadu sa bližšie nevyjadruje. Nejde však o prvý podivný postup, ktorého sa počas pátrania po dvojnásobnom vrahovi dopustila.

Dva dni po vražde naháňali na diaľnici D2 smerom do Česka podozrivý Passat, ktorý mal v minulosti patriť Ďurišovi. Vyzývali ho, aby zastal a neváhali použiť ani niekoľko výstrelov. V aute vtedy však nesedel podozrivý z vraždy, ale skupinka vystrašených študentov.

V jednej z izieb ubytovne v Zuberci našli pred vyše dvoma týždňami mŕtve telá dvoch Bratislavčanov. Jarmila (52) ležala na posteli a vedľa nej sedel Peter (38), obaja boli zastrelení. Neznámy útočník strelil ženu minimálne dvakrát, do hlavy a do pravého ramena zbraňou kalibru 9 mm. Muža tiež usmrtil najmenej dvoma strelami do hlavy a hrudníka. V izbe ich našla kamarátka, ktorá okamžite zalarmovala políciu. Tá v súvislosti s vraždou od nedele pátra po Milanovi Ďurišovi, ktorý mal byť podľa medializovaných informácií bývalým priateľom Jarmily a v osudný večer jej údajne posielal výhražné SMS-ky.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu