Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Ministerstvo: Policajti mali skôr overiť, komu patrí auto, po ktorom strieľali

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Policajti mali rýchlejšie overiť, či auto, po ktorom strieľali na diaľnici D2, využíval muž podozrivý z vraždy. Tvrdí to minister vnútra Robert Kaliňák, podľa ktorého výsledky inšpekcie hovoria, že samotný júnový zákrok na podozrivé auto bol v poriadku, no po dvojnásobnej vražde na Orave mali rýchlejšie preveriť, či podozrivý stále využíva spomínané auto.

Policajti na diaľnici D2 pri Kútoch výstrelmi zastavili auto, ktoré v minulosti patrilo Milanovi Ďurišovi, polícia ho v tom čase hľadala v súvislosti s dvojnásobnou vraždou. V aute však sedeli štyria mladí ľudia.

"V tomto prípade malo trvať kratšie preverovanie, či to auto bolo alebo nebolo v pátraní a či ho využíval páchateľ. Objektívne poviem, že tu sme mali byť rýchlejší. Aj z tohto prípadu sme sa poučili. Systém, ktorý máme, musíme zlepšiť a zaviesť prísnejšie normy. K výmene a overovaniu operatívnych informácií musí dochádzať rýchlejšie," povedal v stredu minister vnútra Kaliňák. Agentúre jeho vyjadrenie poskytol komunikačný odbor ministerstva.

Podľa ministra Kaliňáka zásah, ktorí vykonali policajti na diaľnici na základe informácií, čo mali, bol v poriadku. "Ak by sme prvých 24 hodín boli rýchlejší, možno, že to auto už v pátraní byť nemuselo," povedal a dodal, že spomínané auto bolo niekoľko rokov mimo nebezpečného páchateľa. Minister Kaliňák sa zatiaľ nevyjadril, či bude niekto z policajtov v tomto prípade potrestaný.

"Ešte podrobne vyhodnotíme, či tá rýchlosť mohla byť ovplyvnená tým, že sa niekto nedostatočne venoval svojej práci alebo nie. A podľa toho rozhodneme, či a aké tresty policajtom hrozia," uzavrel.

Začiatkom júla sa našlo v ramene Dunaja telo mŕtveho muža s prestrelenou hlavou, neskôr sa zistilo, že patrí Ďurišovi. Čo bolo príčinou jeho smrti, polícia skúma.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu