Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Policajti strieľali na auto plné študentov: Má súvisieť s vraždou na Orave!

Polícia hľadá Ďuriša v súvislosti s vraždou na Orave
Polícia hľadá Ďuriša v súvislosti s vraždou na Orave (Zdroj: polícia, SITA)

BRATISLAVA - Omyl pri policajnej naháňačke! Malackí policajti v pondelok podvečer naháňali po diaľnici D2 podozrivé auto, ktoré údajne hľadali v súvislosti s vraždou bratislavského páru na Orave. Keďže posádka Volkswagenu Passat sa snažila pred mužmi zákona uniknúť, použili aj niekoľko výstrelov na auto. Nakoniec však zistili, že v ňom nesedí hľadaný Milan Ďuriš (36), ale skupinka študentov, ktorí boli po dramatickej naháňačke v poriadnom šoku.

Polícia v súvislosti s dvojnásobnou vraždou na Orave,  pátra po Milanovi Ďurišovi, ktorý by sa mal pohybovať na striebornej Toyote Land Cruiser s evidenčným číslom SC111CB. Auto s podobnou seneckou značkou a trojčíslím 111 spozorovali malackí policajti včera krátko pred 17-tou na diaľnici D2 smerom do Česka. Išlo o Volkswagen Passat, ktorý mal v minulosti patriť hľadanému Ďurišovi.

Policajti ho preto začali prenasledovať a vyzývali ho, aby zastal. Vodič Volkswagenu poslúchol a asi 2 kilometre pred českými hranicami zastavil. "Vo chvíli, keď sa policajti k vozidlu začali približovať, vodič znova pridal plyn a začal s vozidlom z miesta unikať," informovala bratislavská policajná hovorkyňa Karina Považanová. Museli použiť výstrely do vzduchu, ktoré tiež odignoroval a preto vystrelili aj na auto.

Vystrašený šofér nakoniec zastavil. Keď sa však policajti k autu hľadanému v súvislosti s vraždou na Orave priblížili, zistili, že v ňom nesedí hľadaný Ďuriš, ale skupinka štyroch študentov, ktorí po večernej naháňačke ostali v šoku. Zranenia nikto neutrpel a všetkých predviedli na policajné oddelenie, kde ich vypočuli. "Polícia poskytne bližšie informácie hneď po vykonaní všetkých potrebných úkonov a dôkladnom vyhodnotení služobného zákroku," uviedla Považanová.

V jednej z izieb ubytovne v Zuberci našli v sobotu mŕtve telá dvoch Bratislavčanov. Jarmila (52) ležala na posteli a vedľa nej sedel Peter (38), obaja boli zastrelení. Neznámy útočník strelil ženu minimálne dvakrát, do hlavy a do pravého ramena zbraňou kalibru 9 mm. Muža tiež usmrtil najmenej dvoma strelami do hlavy a hrudníka. V izbe ich našla kamarátka, ktorá okamžite zalarmovala políciu. Tá v súvislosti s vraždou od nedele pátra po Milanovi Ďurišovi, ktorý mal byť podľa medializovaných informácií bývalým priateľom Jarmily a v osudný večer jej údajne posielal výhražné SMS-ky.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu