Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Väzeň spájaný s vraždou Tupého sa chcel zabiť: Pokúšal sa obesiť v cele!

Michal Blažíček
Michal Blažíček (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Údajný vodca drogového gangu a muž v minulosti spájaný s vraždou Daniela Tupého chcel skoncovať so životom. Michal Blažíček prezývaný Jašter sa pokúsil obesiť vo väzenskej cele. Informovala o tom Tv Markíza.

Jašter sa pokúsil o samovraždu v Ústave na výkon väzby, kde sedí už od januára tohto roka. Dostal sa tam po tom, čo policajti z  Národnej kriminálnej agentúry rozbili bratislavský drogový gang, ktorého mal byť vodcom. K dnešnej dráme vo väzenskej cele sa Zbor väzenskej a justičnej stráže bez súhlasu Blažíčka vyjadrovať nemôže, isté je len to, že zúfalý pokus o samovraždu prežil.

Jašter mal viesť drogový gang pôsobiaci v Bratislave, ktorý kšeftoval s marihuanou, pervitínom a kokaínom. Spolu v ňom bolo deväť ľudí, vyššie postavených v hierarchii organizovaných skupín nelegálne obchodujúcich s drogami a pravdepodobne boli napojení aj na medzinárodné gangy z okolitých krajín. Počas domových prehliadok u nich v januári našli okrem dvoch kíl marihuany, pervitínu a kokaínu aj  krátke ručné strelné zbrane, ručný granát, náboje rôzneho kalibru a takmer 100 tisíc eur.

Blažíček bol tiež vyšetrovaný v súvislosti s vraždou Tupého, z ktorej bol obvinený spolu s ďalšími štyrmi podozrivými. Na základe nedostatku dôkazov boli však obvinenia stiahnuté a všetkých piatich prepustili. Jeho meno sa tiež spája so zločineckou skupinou piťovcov.

V auguste 2011 sa vo väzenskej cele obesil aj údajný člen sýkorovcov, Róber Botló, a to len týždeň pred tým, ako sa mal postaviť pred súd. Jeho bratovi Alexandrovi spolu s ďalšími štyrmi mužmi súd minulý týždeň potvrdil trest za vydieračský únos a obchodovanie s falošnými diaľničnými značkami.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu