Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Na bývalého utajeného svedka v kauze vraždy Tupého vydal sudca zatykač

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Famous)

BRATISLAVA - Proces s bývalým utajeným svedkom v kauze vraždy študenta Daniela Tupého s Milanom L., ktorý je obžalovaný v inom svojom prípade z lúpeže, krádeže a poškodzovania cudzej veci, sa dnes pred Okresným súdom Bratislava I opätovne nekonal.

Keďže Milan L. sa znova na dnešný proces nedostavil a jeho právnemu zástupcovi sa nepodarilo s ním spojiť, príslušný sudca vydal na obžalovaného príkaz na zatknutie. Aj koncom mája ani Milan L., ani jeho právny zástupca na proces neprišli. Milana M. tento rok prepustili z väzenia, kde bol za inú trestnú činnosť.

Milana L. obžalovali z krádeže, lúpeže a poškodzovania cudzej veci a on obvinenia odmietal, tvrdil, že od poškodeného chcel, aby mu vrátil veci, ktoré mu predtým ukradol.

Podľa obžaloby Milan L. v októbri 2007 v Bratislave na Námestí Slovenského národného povstania priložil ku krku svojej obete nôž a žiadal od nej mobilný telefón. V ďalších bodoch obžaloby mal Milan L. rozbiť okno na električke za viac ako 360 eur (10.845 Sk) a krádežou spôsobiť škodu 76,35 eura (2300 Sk). Milana L. stíhali v tejto veci viac razy väzobne. Niekoľkokrát sa nedostavil na súdne pojednávanie a sudca vtedy na neho vydal zatykač, následne ho zadržali policajti.

Súdne procesy s Milanom L. za jeho trestnú činnosť prebiehali v čase, keď sa konalo pred iným senátom Okresného súdu Bratislava I hlavné pojednávanie so šesticou obžalovaných v kauze vraždy študenta D. Tupého. Pôvodne bol Milan L. jeden z troch utajených a zároveň korunných svedkov.

Následne odtajnil svoju identitu a pred senátom vypovedal, pričom jeho výpoveď bola značne kontroverzná. Šesticu obžalovaných v kauze Tupého nižší súd zbavil spod obžaloby a Krajská prokuratúra, ktorá vtedy bola v značnej dôkaznej núdzi, odvolanie voči verdiktu nepodala.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu