Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Opitého vodiča, ktorý narazil do kočíka s malým dieťaťom, už obvinili

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Bezohľadného vodiča, ktorý v nedeľu (12. 5.) v podnapitom stave narazil so svojim vozidlom na chodníku do kočíka s malým dieťaťom polícia obvinila zo spáchania trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Mužovi hrozí trest odňatia slobody na jeden rok.

Ako informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) Tatiana Kurucová, 31-ročný Štefan z Bratislavy čelí obvineniu v tzv. superrýchlom konaní. Incident, ktorý muž spôsobil, sa začal v nedeľu (12. 5.) podvečer na Vietnamskej ulici v Bratislave. Obvinený muž tu so svojím autom WV Passat pri vychádzaní z vedľajšej cesty narazil do vozidla BMW. Z miesta nehody ušiel.

Vodič BMW začal unikajúceho vodiča vozidla VW prenasledovať, na najbližšej križovatke ulíc Beckovská - Vietnamská ho zablokoval. Opitý vodič však zaradil spiatočku, začal cúvať, pričom vybehol na chodník, kde s vozidlom narazil do kočíka, v ktorom bolo malé dieťa. Napriek všetkému z miesta dopravnej nehody opäť ušiel.

Policajti unikajúceho vodiča chytili na Sputnikovej ulici. Počas dychovej skúšky mu namerali 1,39 mg/l alkoholu, pri opakovanej dychovej skúške 1,38 mg/l alkoholu.

Dieťa v kočíku našťastie neutrpelo vážne zranenie. "Šesťmesačné dieťa sme ošetrili v ambulancii a po ošetrení prepustili domov," uviedla hovorkyňa Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou (DFNsP) Dana Kamenická, kam dieťa previezla posádka RZP.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu