Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Verdikt nad opitým šoférom: Za smrť Táni (†17) a Romana (†20) päť a pol roka!

Roman a Tatiana zahynuli vinou bezohľadného vodiča
Roman a Tatiana zahynuli vinou bezohľadného vodiča (Zdroj: Tv JOJ, FB)

SKALICA - Rodičia žiadajú tvrdší trest! Peter (30), ktorý v júni minulého roka opitý autom vrazil do skupinky mladých ľudí a ušiel, si včera na skalickom súde vypočul verdikt. Za životy zaľúbencov Táničky (†17) a Romana (†20), ktorí po zrážke zraneniam podľahli, si má odsedieť 5 a pol roka. Pozostalí však volajú po oveľa tvrdšom treste.

Peter si svoju vinu za smrť dvoch mladých ľudí uvedomuje, no za mreže sa mu veľmi nechce. Svedčí o tom aj jeho odpoveď na otázku, koľko by si chcel odsedieť za životy Táni a Romana: "Čo najmenej," žiadal. Pôvodne mu hrozilo 7 až 12-ročné väzenie. Avšak tým, že svoj čin oľutoval a pristúpil na dohodu o vine a treste sa jeho trest podstatne znížil.

"Obvinený Peter Jurčák sa uznáva vinným, za to sa odsudzuje na úhrnný nepodmienečný trest odňatia slobody v trvaní 5 rokov a 6 mesiacov," cituje skalickú sudkyňu portál noviny.sk. Rodičia nebohých zaľúbencov boli z verdiktu v šoku, trest je podľa nich prinízky. "Ja by som si to s vymenil za neho, pre mňa je to nič. Bude so svojimi deťmi, lenže ja musím celý život žiť s tým, že bude chodiť plakať na hrob svojej dcéry," reagoval na rozsudok užialený Tánin otec.

Na osudný júnový deň budú rodičia Táni a Romana zo Skalice navždy spomínať so slzami v očiach. Ich životy vyhasli pri tragickej zrážke, ktorú zavinil opitý šofér Peter. V noci z piatka (22. jún 2012) na sobotu sa vo vysokej rýchlosti vrútil do zákruty, ktorú nevytočil a narazil do skupinky piatich mladých ľudí kráčajúcich pri ceste. Po náraze ostali na zemi ležať Tatiana, Roman a ich 25-ročný kamarát.

Opitý šofér Peter po náraze vyletel mimo cesty, na ktorú sa po pár metroch vrátil a bez toho, aby mladým ľuďom poskytol pomoc, z miesta ušiel. Jeho auto našli neskôr ukryté u rodinných príbuzných v Mokrom Háji. Najstarší mladík (25) utrpel našťastie len ľahké zranenia, z ktorých sa spamätal, no Tatiana s Romanom po prevoze do nemocnice upadli do kómy. Dievčina svoj boj o život prehrala necelé tri dni po nehode, Roman o život bojoval dlhé 3 mesiace, no zraneniam napokon tiež podľahol.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu