Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Dunajskostredčan vykorisťuje manželov: Žijú v chlieve a pijú odpadovú vodu!

Opatrovateľ všetky obvinenia popiera
Opatrovateľ všetky obvinenia popiera (Zdroj: TV JOJ)

DUNAJSKÁ STREDA - Špina, smrad a odpadky. Tieto slová vystihujú miesto, ktoré manželia z Dunajskej Stredy nazývajú domovom. V otrasných podmienkach o hlade a smäde žijú už niekoľko rokov, odvtedy, čo sa dostali do rúk opatrovateľa, ktorý ich doslova vykorisťuje a údajne aj týra. Správu priniesla Tv JOJ.

O dôchodcov z Dunajskej Stredy sa už niekoľko rokov stará opatrovateľ, ktorý ich vraj týra a necháva o hlade a smäde. Ako jediný zdroj pitnej vody slúži manželom odpadová voda, v tom lepšom prípade dažďová a hlad zaháňajú vyhodeným mäsom z vývarovne. Sťažovať sa však neodvážia, opatrovateľ sa im totiž vyhráža, že ich vyhodí na smetisko.

Podmienky, v akých žijú, sú prinajmenšom nedôstojné, opatrovateľ pri tom na nich poberá nemalé peniaze. Stovky eur miznú vo vzduchoprázdne. "Berie na nich okolo 1300 eur a nám povie, že 20," povedal jeden z miestnych obyvateľov, ktorý sa spolu s kamarátom rozhodol zakročiť a manželom pomôcť.

Vychudnutí manželia tvrdia, že už nemajú čo stratiť a tak sa rozhodli konať. Svoj smutný príbeh vyrozprávali polícii a na otrasné podmienky, v akých žijú, sa už bola pozrieť aj sociálka. "Na mieste bolo zistené, že podmienky zmluvy o osobnej asistencii nie sú dodržané zo strany osobného asistenta," uviedla hovorkyňa ÚPSVaR v Dunajeskej Strede Marianna Lelkesová.

Samotný opatrovateľ vidí všetko inak. Tvrdí, že manželov v dome nedrží a môžu kedykoľvek odísť. Za nedôstojné podmienky, v akých žijú si vraj môžu sami. Bývanie bolo podľa neho v poriadku dovtedy, kým manželia všetko neporozbíjali. Polícia, ako aj sociálka smutný prípad prešetria.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu