Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Bratislavčania, pozor na podvodníka: Andrej vás pripraví o všetky úspory!

Po Andrejovi už pátra polícia Zobraziť galériu (2)
Po Andrejovi už pátra polícia (Zdroj: PZ)

BRATISLAVA - Dôveruj, ale preveruj! To, ale aj oveľa viac odporúča polícia naivným dôchodcom, ktorí sa čoraz častejšie stávajú obeťami nekalých praktík podvodníkov a prichádzajú tak o celoživotné úspory. Presným príkladom takéhoto podfukára je aj Andrej Fiala (25) z bratislavských Podunajských Biskupíc, ktorý sa vydáva za elektrikára a pod rôznymi zámienkami od starších ľudí mámi peniaze.

Polícia už po prefíkanom Bratislavčanovi vyhlásila pátranie. "Andrej Fiala je vysoký asi 180 cm, chudej postavy. Má krátke vlasy bledohnedej farby, s nádychom do ryšava, modré oči. Pri komunikácii sa občas zajakáva," uviedla bratislavská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová.

Bratislavčania, pozor na podvodníka:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: PZ)

Andrej je obvinený z niekoľkých vlámaní a podvodov, keď sa vydával za elektrikára a od postarších ľudí mámil peniaze za kalibráciu či kontrolu elektromeru. V skutočnosti však nie je zamestnancom elektrární a takýmto nekalým spôsobom si na úkor dôchodcov "privyrábal". Ak by ste Andreja na fotografiách spoznali a máte akékoľvek informácie, ktoré by mohli viesť k jeho vypátraniu, kontaktujte políciu na čísle 158, prípadne na ktoromkoľvek policajnom oddelení. Polícia v súvislosti stále novými a novými prípadmi okrádania dôchodcov, vyzýva ľudí k zvýšenej opatrnosti.

Najčastejšie zámienky podvodníkov:

Pod rôznymi zámienkami lákajú najmä od starších ľudí peniaze - napríklad vystupujú ako zástupcovia rôznych inštitúcií a povedia, že kontrolujú elektrické alebo plynové spotrebiče; ponúkajú výhodne rôzny tovar, vyplácanie príspevkov, alebo odovzdanie výhry, cez telefón ich  oslovia ako vnuk či vnučka a žiadajú požičať peniaze; predstavia sa ako príbuzní obete dopravnej nehody, na ktorej operáciu potrebujú peniaze.

Ako sa pred nimi brániť:

Polícia preto odporúča nevpúšťať takéto osoby do bytu.  Podvodníkmi často používaný smutný príbeh nebýva pravdivý. Niekedy môže byť iba prostriedkom na neoprávnené získanie finančných prostriedkov. Vaša dôvera či súcit  z Vás môžu urobiť  obeť podvodníka. V prípade, ak sa stanete obeťou trestného činu, alebo ak sú vo Vašej blízkosti podozrivé osoby, ktoré sa snažia od Vás peniaze vylákať, volajte  na bezplatné číslo polície 158.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu