Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Žalostný stav Sašky (4): Vychudnutá na kosť a nafúknuté bruško ako dieťa z Afriky

Saškin stav šokoval aj lekárov
Saškin stav šokoval aj lekárov (Zdroj: Tv JOJ, flickr)

KOMÁRNO - Špinavá, zavšivavená a s nafúknutým bruškom od podvýživy. V takomto hroznom stave priniesla malú Sašku z Komárna do detskej ambulancie jej teta, ktorá sa rozhodla o dieťa postarať po tom, čo to nezvládla jej matka alkoholička a 18-ročný strýko. Napriek tomu, že dievčatko má už 4 roky, v tom čase vážilo len neuveriteľných 10 kíl a od samej zúfalosti okusovalo ceruzky! Šokujúci príbeh priniesla Tv JOJ.

O Sašku sa od narodenia starala babička, ktorá prevzala výchovu od nezodpovednej matky neustále namočenej v liehu. Keď však stará mama zomrela, dievčatko sa dostalo do rúk len 18-ročného strýka, ktorý oňho podľa sociálky ako jediný z rodiny prejavil záujem. Podľa miestnych sa o neterku staral príkladne celé dva roky, po tom sa však dostal do finančných ťažkostí a so Saškou odišiel do sociálnej ubytovne v Komárne.

Čo sa dialo v nocľahárni pre chudobných nevedno. Dievčatko sa však v priebehu niekoľkých mrazivých mesiacov zmenilo k nepoznaniu. Keď Sašku vo februári priniesol späť domov, jej teta nemohla veriť vlastným očiam. Bola v zúboženom stave. "Bola tam, žiadne kachle, jedna posteľ a Saška v rohu fňukala celá špinavá, mala roztrhaný pulóvrik a deravé tenisky," spomína si na hrozný pohľad.   

Podvyživené a dehydrované dieťa vzala k sebe a rozhodla sa oňho postarať. Po troch dňoch bez močenia a stolice však bola nútená navštíviť lekára. "Keď ju doktorka zazrela, hneď z nej vyletelo, že ešte niečo také nevidela. Vychudnutá na kosť, veľké nafúknuté bruško ako dieťa z Afriky," opísala žalostný vzhľad malého dievčatka jej teta. Saškin stav bol taký zlý, že skončila v nemocnici.

Do smutného prípadu sa preto zapojila aj polícia, ktorá začala trestné stíhanie zo zločinu týrania blízkej a zverenej osoby. Dievčatko teraz býva u tety a pomaly si zvyká na bežný život. Nemalo ani základné stravovacie návyky. Jedlo si dokonca pomýlilo s ceruzkou, ktorú od hladu začalo obhrýzať. Za pár týždňov však Saška pribrala takmer 4 kilá a zdá sa, že na hroznú minulosť pomaly zabúda.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu