Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Zlodej z osady vykradol košický útulok zvierat: Bral misky a železné dvere!

Zlodej bol z blízkej rómskej osady Zobraziť galériu (4)
Zlodej bol z blízkej rómskej osady (Zdroj: Miroslav Vacula)

KOŠICE – Lup nestihol predať v zberných surovinách! Zlodej z blízkej rómskej osady, sa neštítil vykradnúť košický útulok zvierat, v ktorom je momentálne okolo 130 opustených psov. Krádež si pracovníci útulku všimli v pondelok ráno a boli z drzosti zlodeja šokovaní!

„Zmizlo krmivo, 50 nerezových misiek, deky a dokonca aj dve železné brány každá za 300 eur,“ povedala nám šéfka útulku Romana Šerfelová. Už včera popoludní jej však policajti zo Šace oznámili dobrú správu. Zlodeja už chytili a majú tiež i väčšinu ukradnutých vecí. Bol to obyvateľ z blízkej osady. Policajtom veľmi ďakujem za rýchle vypátranie krádeže.“  V zberných surovinách nestihli skončiť ani železné brány a tak ich mohli už osadiť naspäť.  Na ďalšie veci z krádeže ešte čakajú, pretože polícia ešte neukončila vyšetrovanie. Je pravdepodobné, že chytený zlodej mal spolupáchateľov.

R. Šerfelová si tiež váži spolupatričnosť obyvateľov, ktorí im v týchto dňoch doniesli krmivo, aby psíky vďaka nezodpovedným zlodejom nehladovali. Prinášali im aj misky a deky. „Ľudia boli fantastickí,“ dodáva. Denne sa v útulku spotrebuje 15 kíl ryže, 7 kíl cestovín a 30 kíl mäsa.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu