Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Dojímavá záchrana: Chorá fenka má vďaka Google Street View nový domov

Sonya prešla veľkou premenou Zobraziť galériu (2)
Sonya prešla veľkou premenou (Zdroj: YouTube)

LOS ANGELES - Príbehy opustených zvierat nemajú vždy len smutný koniec. Fenka, ktorá sa už niekoľko rokov bezcieľne potulovala po predmestí Los Angeles, má konečne nový domov. Pritom jej hrozilo, že sa ho ani nedožije.

Jennifer Velasquezová si s priateľom Patrickom minulý rok na ulici všimli psíka, ktorý bol v dosť zanedbanom stave a zjavne potreboval pomoc. Zašla do miestneho útulku a povedala o ňom jeho pracovníkom s tým, že ho nájdu na Google Street View.

Eldad Hagar sa na základe tohto podnetu vybral na spomínané miesto a psa tam naozaj našiel. Ležal pod nákladným autom, bol špinavý, hlavný a plný bĺch. Miestni obyvatelia mladíkovi povedali, že fenka sa tam zdržuje hádam aj desať rokov.

Dojímavá záchrana: Chorá fenka
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: YouTube)

Hagar ju odchytil tak, že ju vylákal na parkovisko pred jednou opustenou budovou, to potom oplotil, aby sučka nemohla ujsť a odviedol ju do auta. Následne ju nechal ostrihať. Až keď psík prišiel o svoju hustú srsť, veterinárka zistila, že mal v tele niekoľko tumorov, povykrúcané drápy, zlomené zuby a atritídu.

Fenku, ktorá dostala meno Sonya, operovali a teraz je už v poriadku. Chvíľu bývala u Eldada, tomu sa však podarilo nájsť pre ňu nový domov.

"Keby sme ju nezachránili, pravdepodobne by už nechodila alebo možno ani nežila. Bola naozaj v hroznom stave. Teraz sa ale Sonyi darí veľmi dobre a je šťastná," uviedol jej záchranca Eldad.

Záchrana opustenej fenky

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu