Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Slovenská sporiteľňa potvrdila: Chceli vykradnúť 11 bankomatov!

Na východe Slovenska sa neznámi páchatelia pokúsili vniknúť do viac ako desiatich bankomatov Zobraziť galériu (2)
Na východe Slovenska sa neznámi páchatelia pokúsili vniknúť do viac ako desiatich bankomatov (Zdroj: SITA)

PREŠOV/BRATISLAVA - Slovenská sporiteľňa, a.s. potvrdila, že zaznamenala útok na viacero bankomatov na východe Slovenska. Uvádza sa to v stanovisku, ktoré agentúre poskytol jej hovorca Štefan Frimmer.

"Vzhľadom na prebiehajúce policajné vyšetrovanie nemôžeme v súčasnosti poskytnúť detailnejšie informácie,“ píše sa v oficiálnom stanovisku sporiteľne. Frimmer potvrdil, že 11 bankomatov v Prešovskom kraji a dva v Košickom kraji je momentálne mimo prevádzky.

„Robíme všetko pre to, aby boli čo najskôr funkčné. Klienti môžu zatiaľ na výber hotovosti využiť najbližšie funkčné bankomaty v okolí, prípadne otvorené obchodné miesta banky,“ píše sa v stanovisku Slovenskej sporiteľne.

Na východe Slovenska sa v noci zo štvrtka na piatok neznámi páchatelia pokúsili vniknúť do viac ako desiatich bankomatov, išlo hlavne o bankomaty v Prešovskom kraji. Dnes to potvrdila hovorkyňa policajného prezídia Andrea Dobiášová. O prípade nechcela bližšie informovať.

Uviedla, že práve prebiehajú procesné úkony. “Na prípade pracuje Národná kriminálna agentúra spolu s ďalšími zložkami krajských riaditeľstiev Policajného zboru v Prešove a Košiciach,” konštatovala Dobiášová. Podľa zdrojov blízkych polícii by malo ísť o jedenásť bankomatov v Prešovskom kraji a dva v Košickom kraji. Či išlo o krádež, alebo iba o pokus o vniknutie, zatiaľ hovorkyňa nepotvrdila.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu