Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Hľadaného Gabriela zaskočili pri nákupoch: Policajtom ani nestihol klásť odpor

Gabriela policajti prekvapili na parkovisku Zobraziť galériu (3)
Gabriela policajti prekvapili na parkovisku (Zdroj: polícia)

BRATISLAVA – Rýchly a nečakaný zásah pred nákupným centrom. Maďarským mužom zákona sa podarilo zadržať hľadaného Slováka Gabriela T. (40), ktorý si mal doma už dávno odpykávať 5-ročný trest za lúpež. Dlhé mesiace sa však pred ním skrýval na rôznych miestach, až ho nakoniec policajti zaskočili pri nákupoch u južných susedov.

Slovenským policajtom v spolupráci s maďarskými kolegami sa podarilo vypátrať hľadaného Slováka Gabriela T., ktorý mal ešte v roku 2002 v Galante lúpežne prepadnúť šoféra auta. „Okrem úderov proti poškodenému použil aj slzný plyn. Následne sa zmocnil auta a lúpež bola dokonaná,“ uviedol hovorca policajného prezídia Michal Slivka.

Voči Gabrielovi neskôr vzniesli obvinenie, bol obžalovaný a ocitol sa pred súdom. Ten mu za lúpež naparil 5 rokov nepodmienečne, do väzenia však nenastúpil a spravodlivosti sa začal vyhýbať. Galantský okresný súd naňho preto vydal zatykač. Gabriel sa úspešne ukrýval na rôznych miestach, slovenským policajtom sa však podarilo zistiť, kde by sa mohol pohybovať.

„Zistili, že sa zdržiava na juhu Maďarska v meste Orosháza,“ dodal Slivka. Polícia tak zorganizovala medzinárodnú akciu, ktorej sa zúčastnili aj špecialisti zo Slovenska. Hľadaného Gabriela sa im nakoniec podarilo zadržať na parkovisku pred jedným z nákupných centier. Zásah polície bol tak rýchly a nečakaný, že Slovák ani nestihol klásť odpor.

Keď kontrolovali jeho totožnosť, zmohol sa len na chabý pokus vydávať sa za inú osobu. U mužov zákona mu to však neprešlo, mal pri sebe dokonca aj falošné doklady. Gabriel sa nejaký čas ukrýval v jednom z maďarských hotelov. V jeho izbe policajti zaistili väčšie množstvo marihuany, je preto možné, že sa u južných susedov živil drogovými kšeftami.

Gabriel sa zdržiaval aj v tomto hoteli.
Zobraziť galériu (3)
Gabriel sa zdržiaval aj v tomto hoteli.  (Zdroj: polícia)

„Predpokladáme, že pred vydaním na Slovensko bude voči nemu vedené trestné stíhanie aj v Maďarsku a to za drogovú trestnú činnosť aj falšovanie úradnej listiny,“ uviedol Slivka s tým, že muž sa momentálne nachádza vo väzbe a bude podaný návrh na uvalenie vydávacej väzby.

Zadržaný Gabriel T.
Zobraziť galériu (3)
Zadržaný Gabriel T.  (Zdroj: polícia)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu