Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Úspešná spolupráca českej a slovenskej polície: Zadržali nebezpečného zločinca

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PRAHA/SVIT - Na základe spolupráce slovenskej a českej polície bol včera popoludní zadržaný Čech Jiří Bohdálek (54), ktorý bol v Českej republike hľadaný a obvinený z vraždy.

Na muža bol súdom v Karvinej (Česká republika) vydaný Európsky zatýkací rozkaz pre zvlášť závažný zločin vraždy a prečin porušovania domovej slobody spáchaných formou spolupáchateľstva. Prešovský „kukláči“ hľadaného Čecha zadržali v jednom z bytov na popradskom sídlisku Západ, ktorý mal prenajatý od konca minulého roka. V Poprade a okolí sa zdržiaval už dlhšiu dobu, nakoľko pracoval ako živnostník pre istú firmu vo Svite. Samotné zadržanie prebehlo tak rýchlo, že muž nestihol ani klásť odpor. V čase zadržania bol v byte sám a nebol ozbrojený. Pri domovej prehliadke sa však našiel puškohľad na strelnú zbraň. Po zadržaní bol predvedený na policajné oddelenie v Poprade a po vykonaní procesných úkonov bol následne prevezený a umiestnený do cely policajného zaistenia v Prešove, nakoľko prešovský súd bude rozhodovať o jeho vzatí do vydávacej väzby. Na Slovensku je tento Čech podozrivý z nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami, vyšetrovanie vykonáva popradský vyšetrovateľ.

Na zadržaní sa okrem popradských a prešovských policajtov podieľali aj policajti národnej kriminálnej agentúry expozitúra Východ, policajti oddelenia cieľového pátrania prezídia PZ ako aj odboru boja proti korupcii a organizovanej kriminalite Inšpekcie ministerstva vnútra. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu