Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Na Slovensko priletel ďalší zločinec: Tomáš sa prezradil pri bežnej kontrole!

Slovák sa skrýval v Kanade
Slovák sa skrýval v Kanade (Zdroj: greb noviny.sk)

KOŠICE – Sadiki, Mišenka a teraz aj drogový díler Tomáš! Týchto všetkých zločincov na úteku späť na Slovensko prepravili lietadlom a v sprievode policajtov posadili za mreže. Posledným je Tomáš Richter (26), v Prievidzi veľmi známy drogový díler, ktorý komerčnou linkou pristál na košickom letisku. Informovala o tom Tv JOJ.

Mladíka, ktorý sa vyše roka skrýval v Kanade, viezli rakúske aerolinky na trase Toronto – Viedeň – Košice. Tomáš sa údajne po celý čas prevozu vzpieral a bol veľmi agresívny. Museli mu preto navliecť špeciálne putá. Napriek tomu, že sa prevozu na rodné Slovensko všemožne bránil, lietadlo so zločincom po pár hodinách úspešne pristálo na košickom letisku. Odtiaľ Tomáš putoval rovno za mreže košickej väznice.

Mladý díler si u nás mal odpykávať trest vo väznici s najprísnejším stupňom stráženia za drogový zločin. „Dlhodobo a vo veľkom distribuoval drogy,“ povedala trenčianska policajná hovorkyňa Elena Antalová. V januári 2012 mu trenčiansky sudca naparil 10 rokov natvrdo. Po padnutí rozsudku sa však po ňom zľahla zem. Bolo preto po ňom vyhlásené pátranie.

Tomáš odcestoval do Kanady, kde si myslel, že bude v bezpečí. Niekoľko mesiacov sa mu podarilo skrývať, no nakoniec skončil v rukách polície pre vlastnú chybu. Počas bežnej dopravnej kontroly spanikáril a na policajtov vytiahol pištoľ. Ihneď nasledovala deportácia „Ozbrojeným útokom na policajta uvedený skutok dal okamžitý dôvod k okamžitej deportácii menovaného z územia Kanady,“ uviedla hovorkyňa policajného prezídia Andrea Dobiášová.

Ak by však Slovák počas obvyklej prehliadky nespanikáril, policajti by ho zrejme nechali pokračovať ďalej. Hľadaný bol totiž iba v Európe. Teraz si odsedí 10-ročný trest, ktorý naňho čaká v ilavskej väznici. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu