Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Anjel smrti vraj zabíjal omylom: Chce si dať vypracovať vlastný posudok

Jaroslav D.
Jaroslav D.

BRATISLAVA - Výpoveďami znalcov bude budúci týždeň pokračovať na bratislavskom nižšom súde pojednávanie s obžalovaným Jaroslavom D., ktorý je obžalovaný z vraždy pacientky a od médií si vyslúžil prezývku Anjel smrti.

Už v januári sa očakával verdikt, no obžalovaný oznámil, že si dal vypracovať na vlastné náklady znalecký posudok a znalec bude predvolaný na odročené pojednávanie. Nato dozorujúca prokurátorka musela navrhnúť, aby boli počas jeho výpovede prítomní znalci z odboru psychiatrie a psychológie, ktorí síce už raz vypovedali, ale musia na nový návrh zareagovať. Senát Okresného súdu Bratislava I s návrhmi súhlasil. K vyneseniu verdiktu v januári chýbal pôvodne výsluch už len posledných dvoch svedkov - lekára kliniky anestéziológie z lôžkovej časti a zdravotnej sestry.

Jaroslav D. je obžalovaný z vraždy pacientky v nemocnici na bratislavských Kramároch. Ako jej zamestnanec mal chorej, 63-ročnej žene podať 10. júna 2011 liek Ebrantil na zníženie krvného tlaku, po ktorom zomrela. Pred súdom sa obhajuje tým, že pacientke chcel dať liek na zníženie bolesti, ale zmýlil sa.

"Viac ľudí zabil iba Breivik!" vypovedal na minuloročnom pojednávaní svedok Bohuslav K., ktorý mal s Jaroslavom D. istý čas spoločnú celu vo vyšetrovacej väzbe. Vraj sa mu priznal, že podobným spôsobom pripravil o život 40 pacientov v trenčianskej nemocnici a 20 v Bratislave.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu