Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Talian na Slovensku prežíval peklo: Uniesli ho a väznili na chate!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: novinite.com)

BRATISLAVA - Národná kriminálna agentúra vyriešila vydieračský únos, za ktorým stojí medzinárodná organizovaná skupina. Včera o tom informoval prezident policajného zboru Tibor Gašpar. Na Slovensku nedobrovoľne skončil občan z Talianska, ktorého tu únoscovia držali a vydierali.

Polícia začala konať na základe informácií, ktoré jej poskytla rodina obete. Únoscovia Taliana najprv vylákali do Slovinska k mestu Ľubľana. Na parkovisku pri diaľnici sa mal 23. apríla stretnúť so svojimi partnermi zo Srbska. Tu ho štyria únoscovia - 45-ročný Grék, 38-ročný Grék, 58-ročný Kanaďan a 21-ročný Slovák Roman H. - vytiahli z jeho auta a naložili do vozidla so slovenskou poznávacou značkou. Z parkoviska ho previezli do Martinského okresu, kde ho násilím držali na chate.

Páchatelia chceli najskôr od Taliana peniaze. Keďže ich presvedčil, že žiadnu hotovosť nemá, rozhodli sa žiadať od neho prepis majetku. Talian má na Sardínii rodinný dom s reštauráciou. Ich hodnota by podľa Gašpara mohla dosahovať 1,5 milióna eur.

Po obvinení z vydieračského únosu hrozí dvom páchateľom trest odňatia slobody na 25 rokov až doživotie a zvyšným dvom na sedem až dvanásť rokov. Polícia zisťuje, či sa s členmi skupiny nespája kriminálna činnosť v ich domovských krajinách. Zatiaľ sa to potvrdilo v jednom prípade. Vyšetrovanie pokračuje, čiže je možné, že sa obvinenie rozšíri o ďalšie trestné činy.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu