Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Prenasledovali ženy ako vo filmoch, hrozia im až tri roky!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Prenasledovanie nie je len súčasťou filmových scenárov. Svoje o tom vedia aj niektoré ženy. Obvinenia z nebezpečného prenasledovania si vyslúžil 22-ročný Dušan z Bratislavy. Mladú ženu prenasledoval niekoľko mesiacov, vyhľadával jej spoločnosť, proti jej vôli ju kontaktoval telefonicky, ale aj osobne. Niekoľkokrát na ňu dokonca zaútočil.

Ako informovala bratislavská policajná hovorkyňa Petra Hrášková, podobného činu sa dopustil aj 23-ročný Gabriel z Bratislavy. Ten zase od mája minulého roku nepretržite kontaktoval ženu prostredníctvom sms, vyhľadával jej spoločnosť napriek tomu, že o stretnutia nemala záujem a vyhrážal sa jej.

Gabriel dokonca kontaktoval aj jej príbuzných. Ak išla na návštevu, dokázal stráviť hodiny čakaním, kým vyjde. Obe ženy museli zmeniť svoj život. V prípade dokázania viny hrozí Dušanovi trest na šesť mesiacov až tri roky, Gabrielovi hrozí ročný trest.

Prenasledovanie, známe ako stalking, je v Trestnom zákone od septembra 2011. "Ak ste sa stali obeťou tohto trestného činu, kontaktujte políciu. Tento krok určite nie je jednoduchý. Páchateľmi môžu byť osoby, ktoré vám boli v minulosti blízke. Je však nevyhnutné, aby sa váš život vrátil do pôvodných koľají. Pomoc vám poskytnú aj sociálne poradenské služby alebo psychológ," odporučila Hrášková.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu