Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Chladnokrvná vražda babičky Márie (†85): Futbalista Ivan (19) ju ubil pre alkohol!

K vražde došlo za dverami tohto domu
K vražde došlo za dverami tohto domu (Zdroj: google)

LUČENEC – Grázli šli po alkohole a peniazoch! Tragédia, ktorá sa na Nový rok odohrala v jednom z rodinných domov v Cinobani, otriasla celou dedinou. V suteréne našli mŕtve telo starenky Márie (†85), ktorú niekto chladnokrvne ubil na smrť. Len dva dni po brutálnej vražde sa polícii podarilo dolapiť vinníka, ktorým je len 19-ročný miestny mladík Ivan, ktorý údajne hráva futbal za klub LAFC Lučenec. Spolu s 15-ročnými kumpánmi Ferom a Kubom vybral do domu s cieľom zohnať nejaké peniaze a alkohol. Nebohej Márii sa stalo osudným to, že výtržníkov pri lúpeži vyrušila.

Keď sa partia mladíkov nad ránom vracala zo silvestrovských osláv v Turičke, rozhodla sa doplniť vrecká aj hladinu alkoholu. Po tom, ako sa futbalový talent Ivan s Jakubom a Františkom dohodli na diabolskom pláne, zamierili si to do rodinného domu pani Kataríny (69) v Cinobani, u ktorej v podnájme bývala dôchodkyňa Mária.

„Preskočili bráničku rodinného domu v Cinobani, prešli ku vchodovým dverám, cez zábradlie preliezli k balkónovým dverám a cez nezamknuté dvere  vošli do domu,“ povedala banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová. František spolu s Jakubom sa potom vrátili na ulicu, odkiaľ „hliadkovali“.

Keď Ivan vošiel do suterénu, vo vedľajšej izbe zbadal Máriu, ktorá vstala z postele a pribehla do kuchyne. Tam jej mladík z vrecka ukradol 30 eur a začal ju z celej sily udierať do hlavy a dusiť. V tom ho však vyrušila majiteľka domu Katarína a z miesta ušiel. „Keď majiteľka domu vošla do suterénu, poškodenú našla ležať na zemi bez známok života,“ dodala hovorkyňa.

Záchranári už starenke nevedeli pomôcť, privolaný lekár konštatoval smrť. Tá podľa neho nastala „po zlyhaní dôležitých centier v mozgu pri roztrhnutí krčných väzov, ako následok úderov do tváre a spánkovej časti a hrdúsenia.“ Dva dni po tragédii sa polícii podarilo vypátrať ako mladého vraha, tak aj jeho kumpánov. Ivana po vypočúvaní umiestnili do cely a odtiaľ zrejme poputuje rovno do väzby. Za surovú vraždu mu hrozí doživotie.

Tínedžeri Jakub a František sú stíhaný na slobode, obvinení boli zo zločinu porušovania domovej slobody, za čo by im hrozilo aj 8 rokov. Keďže sú mladiství, trest sa im znižuje na polovicu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu