Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Beštia v bielom plášti: Lekárka údajne zabila stovky pacientov!

Brazílska lekárka údajne vraždila pacientov
Brazílska lekárka údajne vraždila pacientov (Zdroj: parana-online.com.br)

CURITIBA – Jedna brazílska lekárka možno zabila viac ako 300 pacientov, aby uvoľnila nemocničné lôžka, na ktorých ležali nevyliečiteľne chorí. O lekárke, "ktorá sa hrala na Boha", napísal britský denník The Independent. Prípad je porovnávaný s kauzou britského lekára Harolda Shipmana, zodpovedného za smrť najmenej 215 pacientov vo veku medzi 47 a 93 rokov v priebehu 25 rokov.

Lekárka Virginia Soaresová de Souza je v súčasnej dobe súdená s obvinením zo smrti siedmich pacientov. Tým v Evanjelickej nemocnici v meste Curitiba údajne znížila prívod kyslíka do tela z respirátora a súčasne im podala smrtiacu dávku lieku na zníženie svalového napätia.

Vyšetrovateľ Mário Lobato v televíznom rozhovore vyhlásil, že obvinená si "hrala na Boha" a osobne rozhodovala, ktorí z pacientov majú zomrieť, aby uvoľnili v nemocnici lôžka. "Dvadsať prípadov smrti už bolo uzavretých a stále prešetrujeme takmer 300 ďalších," citoval Lobata denník Daily Mail. Niektoré z predpokladaných obetí boli krátko pred smrťou vraj pri vedomí a bežne komunikovali. Podľa Lobata v jednom z prípadov pacient požiadal sestru o šálku vody, a keď sa vrátila, našla ho už mŕtveho.

Podozrivá lekárka údajne podávala obetiam liek Pavulon, ktorý sa používa pri chirurgických zákrokoch a uvoľňuje väčšinu svalov, vrátane dýchacích. Príjemca potom musí dostávať umelé dýchanie tak dlho, pokiaľ nedokáže opäť sám dýchať.

Soaresová de Souza, ktorá pôsobila aj ako riaditeľka nemocnice na východe Brazílie, bola zatknutá vo februári spoločne s ďalšími tromi lekármi a zdravotnou sestrou v súvislosti s predčasným úmrtím radu údajne nevyliečiteľných pacientov. Obhajca lekárky Elias Mattar Assad je presvedčený, že dokáže jej nevinu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu