Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Rozvod rodičov ho zmenil na beštiu: Matke prebodol srdce, dokázal by zabiť aj otca!

Daniel pred súdom vypovedal bez kúska emócie
Daniel pred súdom vypovedal bez kúska emócie (Zdroj: ČTK)

HRADEC KRÁLOVÉ - Túžil ju zabiť už od detstva! Pred súd v českom Hradci Králové sa vo štvrtok postavil Daniel H. (33), matkovrah, ktorý v sebe už odmalička dusil obrovskú nenávisť voči svojim vlastným rodičom. Tá vykypela v jeden septembrový deň, keď rozzúrený syn vzal do ruky nôž a matke Jaroslave (†59) ho vrazil do srdca. Predtým ju ešte niekoľkokrát udrel do hlavy kladivom, a keď videl, že stále dýcha, zapchal jej nos aj ústa, kým sa nezadusila. Za obzvlášť brutálnu vraždu mu hrozilo až doživotie, z pojednávania nakoniec odišiel so 17-ročným trestom. Informoval o tom český denník iDnes.

Z priznaní, ktoré z úst vypustil matkovrah Daniel z Letohrad na štvrtkovom pojednávaní, mrazí. Detaily o osudnom dni, počas ktorého zavraždil vlastnú matku, súdu vyrozprával s úplným pokojom v duši a bez akejkoľvek emócie. „Mal som chuť ju zabiť už od detstva,“ priznal svoje diabolské chúťky. Nôž si vraj „nebrúsil“ len na matku, ale aj otca. Dôvodom mal byť rozvod, pre ktorý sa jeho rodičia rozhodli, keď mal len štyri roky.

Brutálna vražda sa odohrala v septembri minulého roka v byte, v ktorom Daniel býval spolu s matkou Jaroslavou. V osudný deň vraj vedel, že matke určite ublíži. Spúšťačom brutálneho útoku bol vraj domáci miláčik menom Čert. „Poslednou kvapkou bolo, že mi pripomenula svojho kocúra, na ktorého som sa hneval, lebo mi pošpinil moju izbu,“ prezradil na súde s tým, že Jaroslavu napadol pri odchode do práce.

Na vlastnú matku najprv vytiahol kladivo, ktorým ju niekoľkokrát udrel do hlavy. V surovom útoku pokračoval s nožom v ruke, ktorý si starostlivo vybral. „Našiel som najväčší nôž aký máme a chcel som, aby bol hladký a nemal zúbky, ten lepšie preniká do tela,“ opísal bez kúsku emócie detaily vraždy. Jaroslavu ním potom bodal do brucha a hrude, pričom sa snažil zasiahnuť srdce.

„Zaboril som do nej nôž až po rukoväť,“ šokuje matkovrah. Keď videl, že napriek niekoľkým bodným ranám Jaroslava stále dýcha, zapchal jej nos a ústa, čím ju udusil. Po krvavom masakri sa sám udal na polícii, ktorej povedal,  že svoj čin ľutuje a trochu aj matku. Neznesiteľnú zlosť prechovával aj voči otcovi, ktorého by podľa jeho slov dokázal zabiť tiež.

Daniel na súde prezradil aj motív šialeného útoku. S matkou vraj veľké spory nemal a chovala sa k nemu dobre, vadila mu však jej faloš, ktorú z jej strany cítil už od rozvodu. Kocúr bol vraj poslednou kvapkou. „Jednoducho pretiekol pohár,“ povedal Daniel. Za otrasnú vraždu mu hrozilo aj doživotie, nakoniec však zo súdnej siene vyšiel so 17-ročným trestom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu