Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

V Gabčíkove zhoreli štyri kamióny, škodu odhadujú na 300-tisíc eur

Nočný požiar spôsobil škodu za 300.000 eur
Nočný požiar spôsobil škodu za 300.000 eur (Zdroj: TASR)

GABČÍKOVO - Nočný požiar štyroch kamiónov spôsobil v Gabčíkove v okrese Dunajská Streda škodu za 300.000 eur. Pravdepodobnou príčinou bolo úmyselné zapálenie. Informoval zastupujúci hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Trnave Marián Hruška.

 "Na ohlasovňu požiarov Okresného riaditeľstva HaZZ v Dunajskej Strede v noci na dnes nahlásili požiar nákladných vozidiel, odstavených na parkovisku spoločnosti na Medveďovskej ceste v Gabčíkove. Na miesto udalosti sme vyslali desať príslušníkov s technikou z hasičských staníc v Dunajskej Strede a vo Veľkom Mederi," priblížil Hruška s tým, že hasiči zistili, že išlo o požiar štyroch kamiónov, ťahačov značky MAN a VOLVO, ako aj troch návesov, ktoré boli v čase príjazdu hasičských jednotiek celé zachvátené plameňom.

Podľa hovorcu vedľa zasiahnutých vozidiel sa nachádzali ďalšie dva kamióny, ktoré príslušníci HaZZ včas odtiahli do bezpečia. Na miesto udalosti sa dostavili aj piati členovia Obvodnej hasičskej zbrojnice Gabčíkovo. "Na lokalizáciu a likvidáciu vzniknutého požiaru sme nasadili tri C prúdy a dva vysokotlakové prúdy za používania autonómnych dýchacích prístrojov z dôvodu silného zadymenia," opísal Hruška. Dodal, že pri prieskumoch sa používala termovízna kamera a na osvetlenie miesta udalosti osvetľovací agregát.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu