Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

V kauze podozrivého prevodu bytovky Glance House padlo obvinenie

V kauze je údajne zapletený aj námestník generálneho prokurátora Dobroslav Trnka
V kauze je údajne zapletený aj námestník generálneho prokurátora Dobroslav Trnka (Zdroj: SITA, wikipedia.org)

BERNOLÁKOVO - V prípade podozrivého prevodu bytovky Glance House v Bernolákove, ktorému mal pomôcť námestník generálneho prokurátora Dobroslav Trnka, dnes padlo prvé obvinenie.

Polícia dnes začala v tejto kauze trestné stíhanie a zároveň vzniesla obvinenie voči riaditeľovi katastra v Senci Igorovi S. pre podozrenie z trestného činu marenia úlohy verejným činiteľom. Dnes o tom informovala hovorkyňa policajného prezídia Andrea Dobiášová.

 "V súvislosti s kauzou Glance House vyšetrovateľ Národnej protikorupčnej jednotky začal ďalšie dve trestné stíhania vo veci pre trestný čin skresľovania údajov hospodárskej a obchodnej evidencie," doplnila.

Už v utorok (4.12.) vyšetrovateľ v tomto prípade začal trestné stíhanie vo veci pre podozrenie zo spáchania trestného činu zneužívania právomoci verejného činiteľa.

Na podozrivý prevod bytovky ako prvý upozornil denník SME. Podľa neho mal Trnka ako námestník generálneho prokurátora napísať list, v ktorom povolil prevod bytovky. Nehnuteľnosť pritom na katastri blokoval Úrad špeciálnej prokuratúry pre spor medzi bývalými spoločníkmi developérskej firmy. Šéf katastra napriek tomu mal na základe spomínaného listu zrušiť zaistenie a umožniť prevod bytovky na spoločnosť CDI. Tá následne previedla budovu na ďalšiu firmu, ktorá je v konkurze.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu