Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

"Nechám mu prejsť guľku hlavou," hovoril vraj Kočner o známom advokátovi

Marián Kočner.
Marián Kočner.

BRATISLAVA - Arogantný hajzel, ktorému nechá prejsť guľku hlavou. Takto sa mal pred viacerými významnými bankármi vyjadrovať podnikateľ Marián Kočner. Slová mali zaznieť na adresu advokáta Romana Kvasnicu. Kočner reči o guľke cez hlavu popiera.

Slová o arogantnom hajzlovi, ktorému nechá prejsť guľku hlavou, mal Marián Kočner povedať na stretnutí so zástupcami OTP banky. Bližšie nemenovaný človek z predstavenstva banky mal o tom nedávno vypovedať na polícií, hoci od výroku malo uplynúť už päť mesiacov. Píše o tom denník Sme. Bankári rokovali s Kočnerom v súvislosti s kauzou bytovky Glance House. "Vyhrážku smerom ku Kvasnicovi Kočner podľa zástupcu banky povedal, keď mu banka oznámila, že Kvasnica sa stal jej právnym zástupcom a „akákoľvek ďalšia komunikácia môže byť len písomne, respektíve za prítomnosti advokáta“," píše Sme.

Bankár tiež tvrdí, že po výrok nepodal okamžite trestné oznámenie, pretože z médií vedel o kamarátskom vzťahu Kočnera s bývalým generálnym prokurátorom Dobroslavom Trnkom. Kvasnica ako právny zástupca banky pripomenul aj to, že Kočner by okrem Trnku mal byť aj osobným priateľom ministra vnútra Roberta Kaliňáka. Kaliňák takéto prepojenie poprel s tvrdením, že Kočnera naposledy videl asi pred desiatimi rokmi a nie sú ani v telefonickom kontakte.

Kočner v rozhovore pre Sme zopakoval svoje slová o tom, že Kvasnicu považuje za "arogantného hajzla". Výrok o guľke do hlavy však poprel. Výrok bankára označil za krivú výpoveď so všetkými následkami.

OTP Banka v kauze Glance House vystupuje ako poškodená, stavbu bytovky totiž zaúverovala. Kočner je osobným priateľom bývalého generálneho prokurátora Dobroslava Trnku, ktorý svojim podpisom umožnil prevod bytovky na firmu prepojenú na Kočnera. Trnka zrejme konal protizákonne, keďže bytovka bola kvôli sporu dvoch majiteľov zablokovaná.


 
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu