Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Zvolenský strelec Ivan (56) vedel, čo robí: Chcel naspäť svoj 100-tisícový podiel!

Toto je tvár muža podozrivého z trojnásobnej vraždy Zobraziť galériu (4)
Toto je tvár muža podozrivého z trojnásobnej vraždy (Zdroj: SITA, TV JOJ)

ZVOLEN – Toto je on! Zvolenský strelec Ivan H. (56), ktorý vo štvrtok pripravil o život troch svojich exkolegov Milana P. (†64), Mariána P. (†36) a Adolfa P. (†46), je za mrežami. Objavili sa už aj prvé fotografie, ktoré odhaľujú kamennú tvár údajného trojnásobného vraha tesne po tom, ako skončil v policajných putách. Presná príčina krvavého masakru je zatiaľ nejasná, údajne si však do firmy TC Trade prišiel po svoj podiel, ktorí mu súčasní spoločníci dlžili!

Ivan H. žil samotárskym životom, no podľa známych a susedov to bol bezproblémový človek a dobrák. Spúšťačom hnevu a brutálneho činu bola zrejme jeho zlá finančná situácia. Podľa dostupných informácií žil v prenájme a bývalí kolegovia mu dlžili veľký balík peňazí. 

Do bývalej firmy sa  v osudný deň vybral krátko po ôsmej ráno a na vrátnici oznámil, že prišiel navštíviť exkolegov. Vrátnik o jeho čiernych úmysloch nemal ani potuchy a ozbrojenca pustil dnu. Ivan následne vošiel do kancelárie, kde sedeli Milan so synom Mariánom a Adolf.

Medzi bývalým a súčasnými spoločníkmi vypukla hádka a Ivan po chvíli z vrecka vytiahol zbraň a spustil streľbu. „Páchateľ vystrelil do tiel poškodených väčšie množstvo striel. Na následky týchto striel všetci traja skonali,“ uviedol krajský riaditeľ Policajného zboru v B. Bystrici Marián Slobodník.

 

Zvolenský strelec Ivan (56)
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

 

Keď sekretárka a zároveň manželka najmladšej z obetí začula výstrely, vbehla do kancelárie a na Ivana skríkla, aby prestal strieľať. Muž v tom momente zložil zbraň a počkal na políciu, ktorú šokovaná žena zavolala. Do niekoľkých minút dorazili do firmy kukláči a strelca zadržali. „Podozrivý muž bol hneď na mieste zadržaný hliadkou Policajného zboru,“ povedala vtedy banskobystrická policajná hovorkyňa Jana Vrbická.

Pri zatýkaní odpor nekládol a vydal im aj vražednú zbraň, ktorú si zadovážil v januári tohto roka. Podľa medializovaných informácií sa ňom kukláči kľačali a mierili brokovnicou. Vtedy sa vrah rozplakal. „Podozrivý muž zo Zvolena použil krátku strelnú zbraň, ktorú mal v legálnej držbe,“ dodala vtedy hovorkyňa Vrbická. Strelca, ako aj svedkov brutálneho činu, vyšetrovatelia vypočuli a podozrivého usadili do policajnej cely. Či bude Ivan obvinený z úkladnej vraždy alebo vraždy, závisí od toho, či sa na krvavý masaker dôkladne pripravoval, alebo konal v skrate. V každom prípade môže za mrežami stráviť celý zvyšok života.

Zvolenský strelec Ivan (56)
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

Tragická smrť Milana, Mariána a Adolfa je s najväčšou pravdepodobnosťou dôsledkom nedoriešených finančných sporov medzi súčasnými spoločníkmi a Ivanom ako bývalým konateľom firmy. Ivan bol spolu s Adolfom už pri zrodení TC Trade a 10 rokov v nej figuroval ako konateľ. Keď však vo februári tohto roka do spoločnosti nastúpil najmladší Marián, zo spoločnosti odišiel.

Podľa informácií Tv JOJ mali bývalí kolegovia Ivanovi v septembri vyplatiť podiel vo firme. K tomu však nedošlo a on sa tak zrejme rozhodol vyrovnať si účty po svojom. Nešlo totiž o malú čiastku, Ivanovi mali vyplatiť až vyše 100 tisíc eur. Podozrivý z trojnásobnej vraždy pravdepodobne jediné východisko z bezútešnej situácie videl v pomste. Na výsluchu vraj uviedol, že si plne uvedomuje, čo spravil.

Najmladšia z obetí - Marián P. (†36)
Zobraziť galériu (4)
Najmladšia z obetí - Marián P. (†36)  (Zdroj: Facebook)

Chladnokrvné správanie strelca Ivana nedokáže pochopiť ani jeho exmanželka Ľubica, ktorá pracuje ako riaditeľka materskej školy vo Zvolene. „Som v obrovskom šoku, neviem si to vysvetliť,“ povedala nám tesne po tragédii. S mužom podozrivým z trojnásobnej vraždy sa rozviedla pred siedmymi rokmi a odvtedy spolu neboli v kontakte.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu