Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Bujaré oslavy sociálnych dávok: Do krvavej bitky sa zapojila celá osada!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR)

SPIŠSKÁ NOVÁ VES – Vyplácanie sociálnych dávok v osadách je už tradične sprevádzané veľkými oslavami, na ktorých nemôže chýbať hlasný spev a samozrejme alkohol. V rómskej kolónii Pätorácke sa však bujará veselica na počesť prídavkov v momente zmenila na krvavú bitku! Oslávenci ozbrojení drevenými kolíkmi sa začali medzi sebou mlátiť a poriadok nastolila až desiatka zasahujúcich policajtov. Po hromadnej mele, do ktorej sa zapojila takmer celá osada, ostala poriadna spúšť.

Príval sociálnych dávok do osady Pätorácke spustil bujaré oslavy. Peniaze Rómovia investovali „rozumne“ - do alkoholu a zábavy sa mohli začať. Keď však boli v plnom prúde, narušil ich jeden z podgurážených príbuzných tým, že vyvolal hádku - ako inak - kvôli peniazom. „K incidentu došlo po predchádzajúcej hádke medzi miestnymi obyvateľmi, ktorí boli značne pod vplyvom alkoholu,“ povedala pre Topky košická policajná hovorkyňa Jana Mesárová.

Následne sa v osade strhla masová mela, do ktorej sa zapojil takmer každý jeden obyvateľ. Ešte pred chvíľou radostne oslavujúci osadníci sa zmenili na zúrivých bitkárov. Dvaja z nich vzali do rúk drevené kolíky a začali nimi rozbíjať vchod do bytovky. „Kolíkom rozbili vchodové dvere a sklenenú výplň okna,“ dodala hovorkyňa.  Ďalší z oslávencov vyliezol na strechu, z ktorej strhával plechy a hádzal na okolo stojacich osadníkov.

Na mieste zasahovala desiatka policajtov, ktorá rozladených mužov spacifikovala. „Na miesto boli vyslané policajné hliadky z Markušoviec, ktoré v osade obnovili verejný poriadok,“ uviedla Mesárová. Napriek tomu, že výtržníci boli po súboji na život a na smrť celí od krvi, zdravotnícku pomoc odmietli. Trestné oznámenie, ako to už pri podobných konfliktoch býva, nepadlo.

Bezhlavým vyčíňaním však osadníci spôsobili poriadne škody na majetkoch. „Markušovskí policajti prijali dve oznámenia o priestupku proti majetku (poškodenie strešnej krytiny 50,-€ a poškodenie dverí a rozbitie sklenenej výplne okna 200,-€). Majiteľovi bytovej jednotky  (OcÚ Rudňany) vznikla škoda spolu 250,-€,“ prezradila hovorkyňa.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu