Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Odsúdený za vraždu dôchodcu žiada obnovu konania

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BANSKÁ BYSTRICA – Na Okresnom súde v Banskej Bystrici sa dnes uskutočnilo verejné zasadnutie, na ktorom senát rozhodoval o návrhu Patrika Bezdedu z Hronskej Dúbravy.

Na 21 rokov odsúdený Bezdeda žiada obnovu konania v prípade lúpežnej vraždy 60-ročného dôchodcu Rudolfa G. z Banskej Bystrice, ktorú spáchal so svojím švagrom Michalom v auguste 2008. Obaja pracovali ako brigádnici na stavbe domu obete pri Malachove neďaleko Banskej Bystrice. Po vražde dôchodcu obrali o zlatú retiazku, hodinky, mobil a peniaze.

Patrikovi uložil prvostupňový súd 21 rokov odňatia slobody a jeho 20-ročnému švagrovi Michalovi ako spolupáchateľovi 15 rokov. Verdikt potvrdil i odvolací senát. Súdy sa zhodli, že švagrovia vraždili s úmyslom získať majetkový prospech. Obeť obrali o retiazku, hodinky, mobil a peňaženku so 192 eurami.

Patrik však prišiel s návrhom na obnovu a tvrdí, že má dôkazy, že vraždil iba Michal. On síce kradol, ale nevraždil, peniaze nepotreboval. Patrik tvrdí, že rodina jeho švagra ho aj vydieraním presvedčila, aby celú vec zobral na seba, že ako cukrovkár nemusí byť odsúdený. Navyše sa usiloval, aby získal štatút nesvojprávnosti. Nakoniec to nechali na neho a dokonca sa s ním manželka rozviedla a dcéru mu nechce priviesť do väzenia ukázať.

Senát vypočul Patrikovu sestru a jeho dvoch spoluväzňov z Leopoldova, ktorí sa vyjadrovali k osobe Michala Bezdedu. O Patrikovom návrhu súd nerozhodol, chce vypočuť ešte jedného svedka.
Verejné zasadnutie odročili na 19. septembra.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu