Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Surová bitka Rómov: Mesiac po útoku sa čašníčka Miška (21) stále spamätáva!

Mišku dobili v gelnickom Bare u Zlatky Zobraziť galériu (2)
Mišku dobili v gelnickom Bare u Zlatky (Zdroj: Facebook)

GELNICA – Aj keď od hororového útoku v gelnickom bare ubehlo už niekoľko týždňov, čašníčka Michaela Šimová (21) sa zo surovej bitky opitých Rómov spamätáva dodnes. Strach, záchvaty paniky a návštevy psychiatra má na dennom poriadku! Informoval o tom denník SME.

Po brutálnom útoku, ktorý sa odohral na kare zosnulého chlapčeka, má barmanka Miška ešte stále problémy so zdravím. „Navštevujem lekára kvôli krčnej chrbtici. Okrem toho som bola nútená vyhľadať pomoc psychiatričky aj psychologičky,“ povedala pre denník SME. Desiatky Rómov ju v osudnú sobotu zmlátili tak, že s otrasom mozgu skončila v nemocnici, kde strávila štyri dni.

Mladá dievčina však od útoku netrpí len fyzicky, ale hlavne psychicky. Po osudnej sobote (4. augusta) žila v strachu, mala panické záchvaty a bála sa vychádzať na ulicu. Otrasný zážitok ju poznačil natoľko, že už nikdy nechce pracovať ako čašníčka. Veľkú pomoc a oporu nachádza Miška v rodine a verí, že sa čoskoro uzdraví.

 

Surová bitka Rómov: Mesiac
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook)

 

Polícia zozačiatku prípad, ktorý vyvolal v Gelnici obrovský rozruch, riešila ako priestupok, neskôr ho však prekvalifikovala na prečin výtržníctva, z ktorého obvinila piatich Rómov. Prevažne ženskej skupinke bitkárov - Daniele (27), Valérii (37), Svetlane (30), Ružene (48) a Ladislavovi (18) z Gelnice hrozí aj obvinenie z ublíženia na zdraví, ktoré závisí od toho, ako bude prebiehať liečenie dievčiny.

 „V danej veci sa ďalšími úkonmi skúma aj podozrenie z prečinu ublíženia na zdraví, kde v prípade potvrdenia práceneschopnosti, resp. obmedzenia v obvyklom spôsobe života napadnutej čašníčky nad 7 dní, bude niektorým z páchateľov rozšírené trestné stíhanie,“ potvrdil pre Topky košický policajný hovorca Alexander Szabó. Obyvatelia boli ich vyčíňaním tak pohoršení, že zvolali protestný pochod. Ten sa však nakoniec nekonal.

Mestská polícia po útoku dbá na väčšiu bezpečnosť a posilnila hliadky. „Mestská polícia v spolupráci s Policajným zborom zabezpečí posilnenie hliadok v meste, najmä vtedy, keď dochádza k výplate dávok v hmotnej núdzi, prípadne, keď bude mať vedomosť o akcii, pri ktorej dôjde k veľkej koncentrácii neprispôsobivej časti obyvateľstva,“ informovala  primátorka Gelnice Anna Nemčíková (KDH).

Celý incident sa odohral v sobotu (4. augusta) počas smútočnej hostiny v Bare u Zlatky, ktorého spolumajiteľkou je Zlatica Jankalová, teta dobitej Michaely. Do gelnického baru prišlo na kar zosnulého Števka (4) 150 smútiacich Rómov. Spúšťačom brutálnej bitky, ktorá nasledovala, bola nevoľnosť jednej z Rómok, ktorá počas karu odpadla. Barmanka Michaela jej preto priniesla pohár vody, no žena ju namiesto vďaky napadla.

Vtedy sa podľa Mišky strhla „davová psychóza“ a do útoku sa zapojili desiatky hostí. Dievčinu zhodili na zem a začali jej trhať vlasy. Bitkári sa pustili aj do jej tety Zlatici, ktorá sa schovala. Miška skončila po útoku v krompašskej nemocnici so slabým otrasom mozgu a pomliaždeninami po celom tele. Jej teta ošetrenie na mieste odmietla.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu