Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Fiasko pri krádeži: Zlodej Rišo (22) si v dome zabudol peňaženku s občianskym!

Rišo sa z ulúpených šperkov dlho netešil Zobraziť galériu (3)
Rišo sa z ulúpených šperkov dlho netešil (Zdroj: polícia)

DOLNÝ KUBÍN – Neúspech nasledovaný neúspechom! Tak by sa dali popísať krádeže Richarda (22) z Považia, ktorý sa z ulúpených vecí dlho netešil. Po tom, ako si v rodinnom dome pochutnal na pive, totiž úplne zabudol na svoju peňaženku s dokladmi!

Už hneď prvý Richardov pokus skončil riadnym fiaskom. Minulý týždeň si smoliar vyhliadol rodinný dom v Dolnom Kubíne, vylomil okno a vnikol do izby. Zlodej-amatér si však neoveril, či je dom prázdny a v izbe natrafil na preľaknutého domáceho. Rišo zrejme s ešte väčším strachom, ako samotný majiteľ, rýchlo vyskočil tade, kade prišiel. „Vošiel do domu, kde bol však vyrušený a z miesta ušiel, pričom nič neodcudzil,“ informoval žilinský policajný hovorca Radko Moravčík. Prvýkrát tak odišiel naprázdno.

 

Smoliar Rišo sa špecializoval
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: polícia)

 

Prvý neúspešný pokus ho však neodradil. Smolu chvíľu „predýchaval“ a rozhodol sa zakročiť znovu. Na druhý deň, sa opäť cez okno, vkradol do pivnice iného domu v tom istom meste. Tento krát ho už nik nevyrušil a pustil sa do práce. „Z priestoru domu odcudzil výrobky zo žltého a bieleho kovu - retiazky, prstene, prívesky, náramok, náušnice a mince,“  uviedol hovorca. K šperkom pribalil aj fotoaparát a vreckové hodinky.

Ťažkú fušku Rišo nakoniec zapil pivom, ako inak z chladničky domáceho, a dal sa na útek. Nešťastný majiteľ po príchode domov zavolal políciu, ktorá začala miesto prehľadávať. V pivnici, cez ktorú nabalený zlodej ušiel, našli podozrivú športovú peňaženku aj s dokladmi. Ako neskôr zistili, občiansky preukaz, ktorý sa v nej nachádzal patril smoliarovi Rišovi. Popletený zlodej ju tam musel zabudnúť pri úteku.

 

Smoliar Rišo sa špecializoval
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: polícia)

 

Z lupu, ktorým spôsobil majiteľovi veľkú škodu, sa tak dlho netešil. „Krádežou vznikla škoda v predbežnej výške 1.500.-€ a poškodením cca 200.-€. Obvinený niektoré veci odpredal,“ dodal Moravčík. Nepozorný zlodej si teraz môže búchať hlavu o steny väzenskej cely. Za nepodarenú krádež mu totiž hrozí až 5-ročné väzenie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu