Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Organizátorku festivalu Luciu (31) dobodal vlastný manžel, chcela sa rozviesť!

Lucia Kovalčíková sa zo zranení spamätáva v nemocnici Zobraziť galériu (11)
Lucia Kovalčíková sa zo zranení spamätáva v nemocnici (Zdroj: kreater.sk)

BANSKÁ ŠTIAVNICA - Hádka medzi manželmi zo svätého Antona skončila krvavo! Organizátorku hudobno-divadelného festivalu Luciu Kovalčíkovú (30) mal v ateliéri na námestí Svätej Trojice dobodať vlastný manžel Boris (31). Po útoku siahol na život aj sebe.

Krvavá dráma sa udiala na námestí v Banskej Štiavnici v priestoroch budovy, kde sa odohrával hudobno-divadelný festival. O život tam takmer prišla jeho organizátorka Lucia, na ktorú po búrlivej hádke zaútočil jej vlastný manžel Boris. Šokovanej žene zasadil niekoľko rán po celom tele. „Po predchádzajúcej slovnej hádke ju viac krát bodol otváracím vreckovým nožíkom s drevenou rúčkou s dĺžkou čepele 7,7 centimetra,“ uviedla pre Topky banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

 

Boris po útoku na
Zobraziť galériu (11)

 

Vystrašená Lucia sa bránila ako mohla, počas útoku sa jej dokonca podarilo vybehnúť na chodbu. Zúrivý manžel ju však dobehol a ešte dvakrát ju bodol do chrbta. „Tieto zranenia smerovali k ohrozeniu funkcie životne dôležitých orgánov. Zo zranení sa bude poškodená liečiť 3 až 4 týždne,“ dodala Faltániová. Po útoku na vlastnú manželku Boris v amoku šesťkrát dorezal aj seba a podpálil zariadenie ateliéru. V miestnosti horeli matrace aj drevená podlaha. Boris sa potom pokúsil ujsť z ateliéru skokom z 1. poschodia. Policajti ho však zadržali.

 

Boris po útoku na
Zobraziť galériu (11)

 

Práve na hustý dym, ktorý sa valil z okien ateliéru zalarmovali okoloidúci hasičov. Tí po príchode na miesto objavili okrem požiaru aj dobodaných manželov, ktorých okamžite odovzdali záchranárom. „Ošetrení boli na mieste dvaja dospelí ľudia, ktorých previezli do Banskej Bystrice. Mali bodné poranenia v oblasti brucha, hrudníka a chrbtice a boli pri vedomí,“  povedal hovorca záchranárov Boris Chmel.

Dôvodom brutálneho útoku bol návrh na rozvod zo strany napadnutej Lucie. Ako dnes novinárov informoval riaditeľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Marián Slobodník, podľa výpovedí ženy boli medzi manželmi (obaja narodení v roku 1981) už dlhší čas nezhody a dochádzalo aj k potýčkam. Borisa, s ktorým má Lucia malého synčeka Jakubka, už obvinili z obzvlášť závažného zločinu vraždy v štádiu pokusu, za ktorý mu teraz hrozí až doživotie.

 

Boris po útoku na
Zobraziť galériu (11)

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu