Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Režisérku Luciu chcel zabiť vlastný manžel: Zachránil ju útek

Lucia Kovalčíková
Lucia Kovalčíková (Zdroj: kreater.sk)

BANSKÁ BYSTRICA - Senát Okresného súdu v Banskej Bystrici dnes prijal obžalobu na 32-ročného Borisa K., ktorého krajský prokurátor žaluje za vražedný útok nožom na manželku Luciu. Súd stanovil hlavné pojednávania na koniec septembra. Boris napadol Luciu v Banskej Štiavnici koncom júla minulého roka po hádke, počas ktorej mu dala dve facky.

Vreckovým nožom s takmer 8-centimetrovou čepeľou zasadil manželke viacero bodných a rezných rán do oblasti krku, hrudníka, končatín a chrbta. Viaceré smerovali na životne dôležité orgány. Do chrbta ju bodol, už keď utekala. Dramaturgička a divadelná režisérka Lucia prežila vďaka tomu, že pred útočiacim manželom ušla. Borisa obvinili z obzvlášť závažného zločinu vraždy v štádiu pokusu a hrozí mu trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov.

Konflikt sa stal v budove Centrálka v historickom centre Banskej Štiavnice. Boris pomáhal manželke upratovať po festivale Kreater, ktorý Lucia v Banskej Štiavnici organizovala od 13. do 22. júla. Útoku predchádzal rozhovor o návrhu na rozvod a následná hádka. Keď sa zranenej Lucii podarilo vybehnúť von, kde jej okoloidúci zavolali záchranku, Boris sa zatvoril v miestnosti, zapálil matrace v interiéri, spôsobil si šesť plytkých bodnorezných poranení na hrudníku a bruchu a vyskočil z 1. poschodia von. Následne ho zadržala polícia. Oboch manželov museli hospitalizovať.

Obhajoba na verejnom zasadnutí navrhla obžalobu vrátiť prokurátorovi, pretože obsahuje rozpory v posudkoch znalcov z odboru psychiatrie. Senát sa stotožnil s názorom prokurátora, že prípadné rozpory možno odstrániť na pojednávaní pri výsluchu znalcov.

Na predbežnom prerokovaní obžaloby boli prítomní aj Boris s Luciou, ktorí sú od apríla rozvedení. Borisa už skôr prepustil súd z väzby, ale zakázal mu priblížiť sa k svojej exmanželke na menšiu vzdialenosť ako päť metrov. Lucia však navrhla zrušiť toto opatrenie súdu, pretože vznikajú problémy pri kontakte so synom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu