Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Pri prechádzke v lese našli muníciu z II. svetovej vojny

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Delostrelecký granát kalibru 85 mm z obdobia II. svetovej vojny objavil v nedeľu popoludní 37-ročný muž pri prechádzke lesom v katastri obce Mokrance v okrese Košice okolie. Po tom, čo miesto nálezu zaistila policajná hliadka, prevzal muníciu na zneškodnenie pyrotechnik.

V rovnakom čase oznámili nález munície aj v lese v katastri obce Šemša v okrese Košice-okolie, kde objavili delostreleckú mínu kalibru 82 mm. Aj toto miesto zabezpečila polícia a privolaný pyrotechnik muníciu prevzal na zneškodnenie.

Na linku 158 zavolal aj 28-ročný muž, ktorý oznámil, že v časti zvanej Kopolt v katastri obce Rožňavské Bystré v okrese Rožňava našiel nevybuchnutú povojnovú muníciu. Policajná hliadka na mieste zistila, že sa v kríkoch nachádzajú tri nevybuchnuté delostrelecké míny kalibru 82 mm nemeckej výroby. Privolaný policajný pyrotechnik aj v tomto prípade muníciu zaistil a prevzal na zneškodnenie.

Polícia upozorňuje občanov, aby muníciu za žiadnych okolností nebrali do rúk a nepremiestňovali ju. Je potrebné zapamätať si miesto nálezu. Hlavne v tých prípadoch, ak sa nachádza v lese alebo v neznámej oblasti. Vhodné je, ak si miesto nejakým spôsobom označíme, alebo v okolí nájdeme záchytné body, podľa ktorých je možné opätovne dané miesto nájsť. Vždy je potrebné oznámiť nález na bezplatnom čísle 158. Informovala o tom košická policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu