Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Slovenská spravodlivosť? Za ryžu a kešu oriešky si Peter odsedí päť rokov!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: wikimedia)

BRATISLAVA - Neuveriteľných päť rokov svojho života strávi vo väzení Peter z Bratislavy za pár kilo ryže a balíčky kešu orieškov. Potravinový kontrolór ich mal vziať ako úplatok počas inšpekcie v ázijských potravinách.

Bezútešný trest mu súd vymeral na základe výpovede predavačky a nejasného kamerového záznamu. "Súd v tomto prípade uložil trest na dolnej hranici trestnej sadzby, ktorá je v tomto prípade 5 až 12 rokov," informovala Tv Joj hovorkyňa Špecializovaného trestného súdu Katarína Kudjaková.

Kontrolór mal ako úplatok od predavačky vziať desať kíl jazmínovej ryže a dva balíčky kešu orieškov v hodnote 28 eur. On však všetky obvinenia odmieta a tvrdí, že nedostatky síce v správe neuviedol, ale to len preto, že išlo o maličkosti. "Ja som od nikoho nikdy nepýtal žiadny úplatok... Neviem, akým významným podielom som sa ja dostal k verejnému činiteľovi, ja som len inšpektor, ktorý ani nemôže dávať pokuty," komentoval svoj verdikt Peter.

Petrova rodina je z nešťastnej situácie zúfala a jeho odsúdenie považuje za nespravodlivé. "Keby aj zobral za 28 eur desať kíl ryže - čo to je v porovnaní s tými kauzami, ktoré sa momentálne vyplavujú na povrch," povedala Petrova sestra.

Odsúdenie prebehlo na slovenské pomery nezvyčajne rýchlo. Od samotného úplatku až po eskort do väzenia ubehol presne rok aj šesť dní.
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu