Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Košický bombový atentátnik: Miluje zvieratá, hľadal si priateľku cez internet

Veci, ktoré našli u trestaného muža (32). Zobraziť galériu (3)
Veci, ktoré našli u trestaného muža (32).

KOŠICE – Život zvierat mu bol drahší, ako ľudský! Košičan Ladislav K. (32), ktorý 4 dni pred Silvestrom odpálil bombu pred košickým McDonaldom sa láskou k zvieratám netajil. Na svojom profile na sociálnej sieti udáva, že už je 9 rokov vegetariánom. Taktiež svojim priateľom oznamuje, že by chcel zmeniť svet.

Žiaľ, na zmenu sveta si nevybral najlepší spôsob a bombu umiestnil v blízkosti detského kočíka s bábätkom ! Len šťastnou náhodou sa nikomu nič nestalo. Bombomaniak pochádza z Košickej Novej vsi, kde žije len so svojimi rodičmi v rodinnom dome.

Momentálne jeho príbuzní sa nechcú k synovi vyjadrovať a nikomu neotvárajú. Na dvore sme zazreli len 2 pobehujúcich psov. Skúpi na slovo sú i samotní občania. „Veľmi ho nepoznáme. Bol skôr taký samotársky typ. Rodina je tiež taká obyčajná. S nikým nemajú problémy,“ prezradili nám aspoň niečo.

Nechceli sa vyjadrovať ani k jeho psychickým problémom a kriminálnej minulosti. Mladík sa už totiž liečil na psychiatrii a bol súdne trestaný za lúpež. Laco je introvertom i podľa svojho facebookovského profilu. Priateľov má len pár, ale zato je prívržencom mnohých spolkov na ochranu zvierat, útulkov psov a obľubuje i virtuálnu adopciu psov. Aký bol motív jeho brutálneho činu je stále neznámy. Bombomaniak nechce vypovedať, ale decembrový útok pravdepodobne nemal byť posledný.

„ Pri domovej prehliadke sme zaistili ďalšie komponenty na výrobu ďalších nástražných systémov a taktiež 2 rozlúčkové listy a závet adresovaný rodičom. Podľa všetkých zaistených stôp, chcel pravdepodobne v tejto trestnej činnosti pokračovať a nevylučujeme, že podľa listov na rozlúčku uvažoval aj o samovražednom útoku,“,“ povedal  minister vnútra Daniel Lipšic.

Bombomaniakov profil na Facebooku
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

 

Bombomaniak si hľadal aj
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu