Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Matka bombomaniaka na súde: Svojho syna vždy budem mať rada

Matka „bombomaniaka“ na súde: „Svojho syna vždy budem mať rada“ Zobraziť galériu (2)
Matka „bombomaniaka“ na súde: „Svojho syna vždy budem mať rada“ (Zdroj: mik)

KOŠICE – Prvýkrát videla svojho syna na lavici obžalovaných! Matka Ladislava K. (32) obžalovaného zo zločinu terorizmu, dnes prišla na Okresný súd Košice I. vypovedať. Svojho syna tak pred súdnym tribunálom videla prvýkrát, pretože doteraz na súd chodiť nechcela.

„Svojho syna budem mať vždy rada, je to moje dieťa,“ povedala zlomeným hlasom a s očami plnými sĺz. Ladislav K. však nestojí pred súdom z banálnej príčiny, ale kvôli spáchaniu závažného trestného činu. Ešte v decembri 2011 pri košickom McDonalde odpálil časovanú nálož. Len zázrakom nikto pri výbuchu nebol zranený. Matka vo svojej vedeckej výpovedi uviedla, že syn mal psychické problémy od detstva a vždy bol terčom šikanovania.

„Liečil sa na psychiatrii, chodil aj k psychológom. Čoraz viac sa uzatváral do seba. S nami už nemal žiaden vzťah, upol sa len k zvieratám a našim psom. Ja by som mu dala celú svoju lásku, ale on ju odmietal. Slovne ma aj napádal. Celý deň sedel doma zavretý v izbe pri počítači alebo mal občas brigády. Jemu treba pomôcť, musí sa liečiť,“ smutne dodáva. Jej syn, pri slovách svojej mami nedal na sebe nič znať. Jeho tvár bola prázdna, bez emócií. K svedeckej výpovedi sa nechcel vyjadriť. Už pred časom však na súde prehlásil, že keď ho odsúdia, chce trest smrti.

Emočný chlad a poruchu osobnosti, potvrdil aj prizvaný súdny znalec z odboru psychiatrie. „V čase spáchania činu, však bol príčetný, jeho konanie bolo premyslené, plánované a cielené. Nenachádzame v jeho úmysle chorobnú motiváciu.“ Podľa advokátky obžalovaného, ktorá sa opiera o posudky psychológov, však jej klient mohol byť v čase spáchania trestného činu nie úplne psychicky v poriadku. Pojednávanie pokračovalo čítaním listinných dôkazov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu