Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Mirov gang údajne terorizoval ľudí v P. Bystrici

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Až 25 rokov väzenia hrozí štvorici obvinených na čele s Miroslavom M., ktorí v okrese Považská Bystrica údajne terorizovali obyvateľov i jedného podnikateľa.

Hovorkyňa Generálnej prokuratúry SR Jana Tökölyová informovala, že prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry dnes podal na Špecializovaný trestný súd v Pezinku obžalobu na Miroslava M., Vladimíra H., Tomáša Ď. a Miloša B.

Obvinení sú zo založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, z vydierania, nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami, útoku na verejného činiteľa, poškodzovania cudzej veci, porušovania domovej slobody a ďalších trestných činov.

"Táto zločinecká skupina páchala rôznu závažnú trestnú činnosť v okrese Považská Bystrica do konca roku 2007, pričom organizátorom bol Miroslav M., ktorého členovia skupiny pod hrozbou uloženia finančnej pokuty alebo fyzického útoku v prípade nesplnenia jeho príkazov bezmedzne poslúchali a vykonávali ním naplánované a organizačne zabezpečené akcie," povedala hovorkyňa.

Dodala, že poškodzovali cudzí majetok, zapaľovali autá a neváhali pritom použiť aj nástražný výbušný systém s obsahom trinitrotoluénu TNT. Podpálením vozidiel a poškodzovaním cudzieho majetku spôsobili škodu za vyše 300.000 eur. Miroslav M. tiež mal nútiť istého podnikateľa, aby mu v rôznych sumách vyplatil spolu takmer 600.000 eur.

"Keď jeho požiadavkám bezodkladne nevyhovel, rozbil mu bejzbalovou palicou nábytok v kancelárii, dal podpáliť jeho vozidlo a vozidlá jeho príbuzných," informovala Tökölyová. Z obvinených sú v súčasnosti podľa nej traja vo väzbe pre inú trestnú činnosť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu