Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Slovenské elektrárne nenechávajú nič na náhodu: Ďalšie opatrenia na zabezpečenie výroby elektriny

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Najväčší slovenský výrobca elektriny a prevádzkovateľ všetkých štyroch jadrových blokov, spoločnosť Slovenské elektrárne, nenechávajú v otázke šíriaceho sa koronavírusu nič na náhodu. Slovenské elektrárne zavádzajú ďalšie opatrenia, ktoré sa dotýkajú aj všetkých dodávateľov a zamestnancov.

„V nadväznosti na vývoj epidemiologickej situácie zavádzame ďalšie opatrenia na prevenciu šírenia nákazy novým koronavírusom. Ich cieľom je chrániť zdravie všetkých osôb v priestoroch elektrární, predchádzať škodám a zabezpečiť kontinuitu výroby elektriny a tepla,“ povedal hovorca Slovenských elektrární Miroslav Šarišský.

S účinnosťou od 11. marca každý vstupujúci do Slovenských elektrární je povinný vyplniť čestné prehlásenie, ktorého cieľom je identifikovať potenciálne rizikové osoby. „Každý vstupujúci je povinný toto prehlásenie vyplniť v dvoch kópiách. Jednu odovzdá pracovníkovi OaBSE (Ochrana a bezpečnosť Slovenských elektrární) pri vstupe na vrátnici, druhú mu potvrdia pečiatkou a pri každom ďalšom vstupe je povinný sa týmto overeným prehlásením preukázať. Nariadenie je platné do odvolania,“ dodal Šarišský.

Na vstupe do priestorov Slovenských elektrární najväčší výrobca elektriny na Slovensku zavádza skríning, teda sledovanie príznakov (teploty nad 37,5°C, dýchavičnosť alebo suchý kašeľ) a možného kontaktu vstupujúcich osôb s ľuďmi nakazenými koronavírusom. „Ak u niekoho zo vstupujúcich namerajú vyššiu teplotu, alebo ak sa nachádzal vo vysoko rizikovej krajine alebo sa u neho objaví iné podozrenie z ochorenia, nebude mu umožnený vstup do priestorov Slovenských elektrární,“ zdôraznil Šarišský.

Slovenské elektrárne produkujú 69 % z celkovej výroby elektrickej energie na území Slovenska. Prevádzkujú 31 vodných, dve atómové, dve tepelné a dve solárne elektrárne s celkovým inštalovaným výkonom viac ako štyritisíc megawattov. Slovenské elektrárne v roku 2018 celkovo vyrobili 18 638 gigawatthodín elektriny.

Viac o téme: SlovenskoVýroba elektrinyKoronavírusSlovenské elektrárne
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu