Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Adriana Kmotríková len 2 mesiace po odchode z JOJ-ky: Opäť mieri do televízie!

Adriana Kmotríková Zobraziť galériu (7)
Adriana Kmotríková (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA – Prešlo niečo vyše dvoch mesiacov, odkedy sa Adriana Kmotríková (49) rozlúčila s televíznymi divákmi JOJ-ky, zbalila si veci a odišla zo spravodajstva. Dôvodom bolo to, že sa chce venovať niečomu inému. A prvé kroky už podnikla. Mnohých však zrejme prekvapí to, že sa vracia na televízne obrazovky.

Začiatkom januára si odkrútila posledné vysielanie, rozlúčila sa s divákmi a jej kolegovia sa rozlúčili s ňou prostredníctvom emotívnej dokrútky a kytice kvetov, ktorú dostala od Ján Mečiara. Adriana Kmotríková sa rozhodla odísť z JOJ-ky, aby sa mohla venovať niečomu inému a usúdila, že teraz je ten správny čas. V nedeľu večer sa však objavila na obrazovkách televízie z bratislavskej Koliby opäť.

Galéria: Adriana Kmotríková
Do relácie V siedmom nebi ju prizval Vilo Rozboril. Bola pomocou v podobe známej tváre pre rodinu dievčatka, ktoré trpí cystickou fibrózou. Presne tou diagnózou, ktorá pred rokmi vzala život Adrianinej dcérke Natálke. „Samozrejme, každé dieťa s cystickou fibrózou mi pripomína moju dcérku, pretože som ju stratila, keď mala 5 a pol roka a... Nechcem o tom hovoriť,“ prehovorila už v štúdiu so slzami v očiach.

Adriana Kmotríková podala pomocnú ruku 9-ročnej Kačenke, ktorej pomohla vybrať šaty na prvé sväté prijímanie, darovala rodine dôležitý prístroj, ktorý môže zlepšiť Katkin život a ešte 500 eur na doplatky na lieky. Ešte počas dokrútky sa Vilo Rozboril opýtal bývalej moderátorky, či sa vôbec dokázala tešiť na synčeka, keď stratila dcérku. V čase, keď jej umrela Natálka, bola totiž tehotná.

„Nedokážete sa tešiť vôbec na nič a nechce sa ani žiť. Ja som bola veľmi zrútená, keď som Natálku pochovávala a bolo mi hrozne, bolo mi v podstate úplne jedno, čo bude s chlapčekom. So zdravým chlapčekom, som vedela, že bude zdravý. Po pôrode, keď mi priniesli Tomáška na izbu a prvýkrát som s ním zaspala, to bola moja terapia,“ povedala úprimne blondínka, ktorá si v živote prešla skutočne náročným obdobím.

Adriana Kmotríková priznala, že po smrti dcérky sa jej nechcelo ani žiť. Jej synček Tomáško bol pre ňu terapiou.
Zobraziť galériu (7)
Adriana Kmotríková priznala, že po smrti dcérky sa jej nechcelo ani žiť. Jej synček Tomáško bol pre ňu terapiou.  (Zdroj: TV JOJ)

Práve jej dcérka Natálka a diagnóza, ktorou trpela, boli pre Adrianu inšpiráciou pre jej ďalšie smerovanie. Napriek tomu, že odišla z obrazoviek televízie JOJ, mieri do inej, čo prezradila aj v relácii V siedmom nebi. „Ja som odišla zo spravodajstva televízie JOJ s tým, že sa chcem venovať niečomu inému. V inej spravodajskej televízii, neviem, či to tu smiem povedať, TA3, rozbieham nový projekt a ten je práve venovaný cystickej fibróze,“ prehovorila vôbec po prvýkrát o svojich plánoch.

„Bude to pravidelná relácia venovaná čisto tejto chorobe, problematike. Veľa ľudí ešte stále nevie, čo je to cystická fibróza. Napriek tomu žije 350 pacientov na Slovensku s touto chorobou. Čo ma veľmi teší, napriek tomu, že ja som dcérku stratila, tak dnes je z tých 350 už iba zhruba 150 detí,“ vysvetlila Kmotríková, ktorá však zároveň dodala, že týmto ľuďom treba pomáhať, pretože sú stále problémy s liekmi a prístrojmi.

„Touto reláciou by som chcela postupne aj zbierať peniažky a pomáhať týmto smerom, tak dúfam, že sa mi to podarí,“ povedala sympatická blondínka, ktorú tak diváci zrejme čoskoro uvidia na obrazovkách TA3. Je vidieť, že Adriana je silná žena a strata dcérky a ťažký životný údel ju nezlomili a je ochotná pomáhať iným.

Adriana Kmotríková pomohla rodine, kde dievčatko trpí cystickou fibrózou. Sama sa rozhodla venovať projektu, ktorý sa bude zaoberať touto chorobou. Na obrazovkách TA3.
Zobraziť galériu (7)
Adriana Kmotríková pomohla rodine, kde dievčatko trpí cystickou fibrózou. Sama sa rozhodla venovať projektu, ktorý sa bude zaoberať touto chorobou. Na obrazovkách TA3.  (Zdroj: TV JOJ)

Viac o téme: Adriana Kmotríková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu