Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

AKTUÁLNE V Nitre leží čínska pacientka s podozrením na koronavírus

Fakultná nemocnica v Nitre
Fakultná nemocnica v Nitre (Zdroj: SITA)

NITRA – Do nitrianskej nemocnice bola v stredu z Fakultnej nemocnice s poliklinikou Nové Zámky prevezená čínska pacientka s podozrením na koronavírus. Podľa slov hovorkyne Fakultnej nemocnice Nitra Tatiany Timkovej momentálne nepreukazuje klinické ani epidemiologické príznaky ochorenia na koronavírus.

Inkubačná doba v prípade tohto ochorenia je 14 dní. „Pacientka pritom pricestovala z Číny 10. januára a 6. februára vyhľadala lekára. Dnes bola privezená do našej nemocnice, aby boli definitívne vylúčené podozrenia na koronavírus. Ďalšie informácie budeme aktualizovať po vyšetrení pacientky,“ dodala Timková. Podľa Tv Joj  ide o 31-ročnú ženu, ktorú do nitrianskej nemocnice previezli za prísnych bezpečnostných opatrení.

„Môžeme potvrdiť, že dnes 12. 2. 2020 bola na Urgentnom príjme 1. typu FNsP Nové Zámky vyšetrená 30-ročná pacientka s príznakmi respiračnej infekcie," povedal pre portál Dnes24 hovorca a marketingový manažér FNsP Nové Zámky Ján Baček v stanovisku novozámockej nemocnice. 

"Keďže pacientka v anamnéze uviedla, že sa v januári vrátila z Číny, tak pracovníci nemocnice okamžite prijali potrebné opatrenia s usmernením hlavného hygienika SR. Pacientka po ošetrení bola transportovaná na infekčné oddelenie v Nitre k ďalším vyšetreniam a liečbe,“ dodal pre Dnes24 Baček.

Ako uviedla Fakultná nemocnica v Nitre na svojej webovej stránke, dnes 12.2. nariadila zákaz návštev. "Na základe zvýšeného výskytu respiračných ochorení a odporúčania Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Nitre sme nútení nariadiť zákaz návštev na Infekčnej klinike, Klinike anestéziológie a intenzívnej medicíny, na všetkých JIS pracoviskách, Oddelení neonatológie, Oddelení šestonedelia, Klinike detí a dorastu až do odvolania," uvádza.

 

Viac o téme: Nitra
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu