Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Podozrenie na koronavírus v Kodani: Na letisku museli uzavrieť časť terminálu

V Číne sa už novým koronavírusom nakazilo najmenej 31.000 ľudí.
V Číne sa už novým koronavírusom nakazilo najmenej 31.000 ľudí. (Zdroj: SITA/AP Photo/Eranga Jayawardena)

KODAŇ - Predstavitelia Kodanského letiska museli v piatok v súvislosti s hrozbou šírenia nového koronavírusu uzavrieť časť tretieho terminálu. Stalo sa tak po tom, ako sa u pasažierky z Číny prejavili príznaky ochorenia. Informoval o tom portál thelocal.dk.

Hovorca Kodanského letiska Kenni Leth spresnil, že ženu, ktorá priletela z Číny cez Helsinki, odviezla v piatok ráno o 07.40 h sanitka. Pasažierka hneď po prílete sama kontaktovala predstaviteľov letiska s tým, že sa necíti dobre. Následne sa ukázalo, že má príznaky, ktoré sa okrem iných ochorení môžu vyskytnúť aj pri infikovaní novým koronavírusom 2019-nCoV.

Podľa dostupných informácií bola následne časť tretieho terminálu uzavretá, pričom momentálne sú v nej uskutočňované sanitárne opatrenia. "Stále môžete bez problémov vojsť do tretieho terminálu a pohybovať sa po väčšine jeho plochy. Prevádzka letiska nebola touto udalosťou nijak ovplyvnená," dodal Leth. Novým koronavírusom sa v Číne už nakazilo najmenej 31.000 ľudí, pričom desiatky prípadov boli zaznamenané aj vo viac ako dvoch desiatkach iných krajín. Viac ako 630 osôb infekcii podľahlo.

Viac o téme: LetiskoKodaňKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu